Jag har haft fullt upp med att åka skidor. Har funderat på det där med en återblick av 2013. Tänker ta er igenom mitt träningsår 2013 i stora drag, även om ni förmodligen är lika trött som mig på återblickar just nu. Känner själv att jag allra helst vill blicka framåt. Men för att kunna göra det vill jag göra mitt bokslut. Finns intresset kan du klicka dig vidare till några av minna urval från 2013 som jag kommer länka till i inlägget.

Nyårsafton och de första dagarna på 2014 har spenderats i Åre. Precis på samma sätt som jag avslutade 2012 och påbörjade 2013 Det har varit otroligt skönt med miljöbyte och några dagar med skidåkning tillsammans med familjen. Privat blir 2014 blir ett spännande år som inledningsvis börjar med ett avslut på mitt nuvarande jobb för att sedan gå vidare.

Träningsåret 2014 ska börja planeras lätt nu då jag vill fokusera extra på jobbet i förta hand det fösta månaderna under 2014. Dock kommer träningen i allra högsta grad behövas för att jag ska kunna göra mitt allra bästa där. Ingen träning blir en stor obalans i mitt liv.

Träningsåret 2013 har inte varit mitt bästa träningsår men ett väldigt lärorikt träningsår blev det. Ett mellanmjölksår som jag lärt mig massor på. Jag fick en fin inledning på 2013 med en heldel skidåkning, både på platten och utför. Vintern blev underbart lång. Älskar när åren startar med skidåkning. Skidåkning och miljön som den har att erbjuda är förmodligen det som får mig att må allra bäst här i livet och så har det varit under hela min uppväxt. Som barn stod och hängde vid liftarna en kvart innan de öppnade.

Under 2013 började jag en crawlkurs vilket visade sig bli en väldigt lämplig sport att utföra under 2013. Jag hade träningskort på SATS under våren 2013. Där tränade jag en del core, funktionellt och cykel. Årets största och härligaste träningsevent The Nike Blast gick av stapeln i början på februari precis som i år. Jag körde flera riktigt roliga klasser på The Blast. Lyssnade på bra föreläsningar och träffade många härliga människor som alltid under den här helgen.

I mars förlorade familjen en betydelsefull person. Mycket sorg saknad och en begravning som jag önskar var ogjord. Hon lämnade ett otroligt tomrum efter sig. Tack och lov finns många fina minnen kvar som vi aldrig kommer glömma.

Jag testade skidskytte för första gången. Körde Skate för första gången. Längdskidor tillsammans med hund för första gången. 2013 blev ett riktigt härligt skidår! Mars inleddes bland annat med att åka upp till Sälen och supporta kring Vasaloppet.

I april var jag ute på landsvägarna igen tillsammans med min Trek. Jag åkte även sista vårskidåkning i hemmabackarna i Tänndalen, vilket 2013 blev helgen innan 1a maj trofén som jag själv kört under många år. Jag och fina vännen Åsa klämde in ett lyckat pressevent för hennes alldeles egna grymma koncept AfHo®.

Bästa samarbetspartnern Holistic bjöd in till kokosfest! Jag hade bra flow i min löpning och tänkte att 2013 blir triathlonåret. I min kalender stod det att jag skulle tävla i triathlon. Fina Camilla som tyvärr inte finns med oss längre bjöd in till pressevent genom företaget hon jobbade för och det hon brann för allra mest, att inspirera till en sund livsstill, träning och hälsa. Kommer aldrig glömma kramarna och råden jag fick av Camilla den dagen. Hon inspirerade verkligen många samtidigt som hon kämpade mot den grymma cancern. Vi är fortfarande i maj och fina vänner gifte sig. Det blev en otroligt vacker dag. I en period med en hel del stress pausade jag tillsammans med en fin vän.

Maj var månaden då jag konstaterade att jag är en sommarcyklist. Jag tycker om att träna tillsammans med min man och har gjort det sedan vi träffades 2004. Nike hade pressevent och jag var ute och sprang tillsammans med ett gäng tjejer i ett vårigt Stockholm. Jag och Viktor klämde in en cykeldate tillsammans med två personer som betyder väldigt mycket.

Under juni 2013 startades  SHE RUNS STHLM. Precis som med NIKE+ RUN CLUB var jag med från allra första början och de första tillfällena. Dock lyckades jag inte följ följa pågrund av en rygg som kraschade. Vi var på min kusins bröllop. De fick en magisk dag och Robban från Takida sjön i kyrkan så att tårarna forsade längs kinderna. Casall bjöd in till ett grymt bra arrangerat pressevent. Vi var support på Lida Loop. Speedo bjöd in till ett grymt pressevent.

Jag fick problem med ena baksida av benet under löpningen, som visade sig vara en fel belastning i kroppen och senare skulle leda till två diskutbuktningar.

Juli var en semestermånad för min del. Jag cyklade, simmade, rehabade mig tillbaka med MAQ och redcordträning. Det blev en fantastisk resa till Norge där min bror och hans sambo bor. Vi åkte tillsamman med mina föräldrar. Viktor tävlade Ironman i Haugesund och gjorde en grym simning. Tränade core på stranden. Simmande öppet vatten, här hos mina föräldrar. Jag kunde konstatera att det är extremt drygt att vara skadad i ryggen och åka bil i hundra mil.

I Augusti smygstartade VL HÄLSA simning i öppetvatten, som kommer köras igång till våren igen. Mer inforomation om det kommer. Jag började återhämta mig bra efter ryggproblematiken. Det kördes Casall HIT i Vasaparken. jag fick komma till STAC –  Scandinavian Top Athletic Center i Ronneby. Där kom jag fram till fantastiska slutsatser om mig själv. Det visade sig att jag är väldigt känslig när det kommer till mjölkprotein. Jag var åskådare på en hel del triathlontävlingar, året då jag själv skulle ha testat detta. Fick simtips av självaste Josefin Lillhage. Sprang med fallskärm. Njöt av mer semester. Det blev en hel del god mat på Värmdö. Jag avslutade sommaren med att köra en triathlontävling. Tjörn Triathlon. Vilken känsla efter att ha längtat efter det hela 2013 så långt. Kortare distanser känns som min grej!

September är månaden då SUPER SATURDAY gick av stapeln. Jag har sakta och säkert smugit in mer löpning mellan simpassen här. Minst ett pass i veckan. Under oktober körde vi ett riktigt roligt mountainbikepass. Holistic Sport träffades på Bosön. I november träffade jag inspirerande Cecilie Skog. Åsa Fornander körde AfHo och årets viktigaste träningsevent till förmån för Ung CancerNordic Wellness på Tegnérgatan, där jag var med och arrangerade. Tillbringade tid på Bosön och assisterade på en riktigt bra löparhelg.

I december tränade jag en månad på Nordic Wellness. Sista månaden på 2013 bjöd även på två vändor till Åre och ett julfirande i Dalsland.

2014 – The Golden Year!

Fyrverkerier

Fyrverkerier

Fyrverkerier

Fyrverkerier

Bilder tagana av mig från nyårsfyrverkerier i Tegefjäll 2013!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.