Igår körde jag mitt första pass i öppet vatten med våtdräkt. Jag fick låna dräkt av snälla Bea. Även första passet som jag kört med coach tillsammans med någon annan just i öppet vatten. Det var fantastiskt kul! Viktor tog sig en titt på hur vi simmade. Därefter gav han oss väl valda övningar. Det är mycket jag behöver lära mig och nöta på. Men en väsentlig sak som uppenbarade sig var navigering. Det är skönt att kunna följa ett svart streck när man simmar.

Vi tränade även på att få mer tryck i vattnet och inte ”dra sönder vattnet” som Viktor uttryckte sig. Hade grymt sällskap av Helena som körde sitt fösta triathlon helgen som var.

Viktor kommer  fortsätta att köra en mindre grupp på torsdagar klockan 18.00, så länge vattentemperaturen tillåter. Passet kommer utgå från gräsplätten vid Sjöhistoriska här i Stockholm. Det var skönt i vattnet, men lite kyligare när man komme rupp på land igen. Nästa gång får det även åka med en mössa och en termos.

Maila Viktor om du är sugen att hänga på. viktor@vlhalsa.se

IMG_5384

IMG_5387

IMG_5399

IMG_5430

IMG_5441

IMG_5463

IMG_5471

IMG_5473

 

3 svar på ”Simträning i Öppet Vatten”

  1. Oj så fint det ser ut:) Blir det bättre glid med dräkten?
    Iövrigt noterar jag att språket i simvärlden tenderar att bli lite märkligt, typ dolmar mellan benen och bättre glid…. Mäh, alltså :)

    1. Haha söt du är. Dolme är bra grejer. Jag är nog för mycket nybörjare för att kunna säga något om glidet. Men man flytter mycket bättre. Som att simma med en smidig flytväst. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.