I våras när jag gick min crawlkurs från att aldrig tagit ett frisimstag trodde jag aldrig för mitt liv att jag skulle hoppa på en simkurs för en världsmästare och trefaldiga europamästare. Då kände mig extremt obekväm av att bara tänka tanken på att simma i Eriksdalsbadet eller vilket bad som helst för den delen. Nu har jag gjort det! Tillsammans med Petra hade vi hela Eriksdalsbadets inomhusbassäng för oss själva. Jag fick extremt matnyttig feedback av Josefin Lillhage och hon gav oss bra övningar för att kunna utvecklas.


Googlade fram en bild på proffsiga Josefin.

Bara en sådan sak som att jag för första gången sedan kursen fått vägledning hur jag ska hitta rätt känsla och lära mig att förstå hur respektive kroppsdel ska bete sig.

 • Benspark
 • Andning
 • Armtag
 • Rotation i kroppen
 • Höfter
 • Fötter

En platta mellan benen istället för dolme verkar vara riktigt bra för att få mig på rätt spår. Fick en helt annan känsla i vattnet efter att simmat några längder med den.

Stort tack Speedo och Josefin för ett grymt pass! Här kan du läsa om ett annat pass under ledning av Lillhage.

Crawlkurs med Josefin Lillhage

Jag och Petra efter en timme med Lillhage.

Speedo

En trött Åsa innan passet. Är inte helt van att träna på morgonen så här efter semestern.

2 svar på ”Crawlkurs med Josefin Lillhage”

  1. Ja skönt att jag hittat ett annat fokus nu när inte löpningen fungerar så som jag önskar.

   Och Sara det kommer när du känner sig redo. Du har fokus på så många andra bra saker för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.