Intervaller behövs. Jag känner själv hur jag blir starkare av att köra intervaller.

Igår blev jag sugen på att köra hårt och med kvalité. Det blev högintensiva intervaller på löpbandet. HIIT-pass (högintensiv intervallträning) är verkligen galet jobbigt. Jag startade passet med tio minuters jogg och rörlighet innan jag drog igång. Alltid viktigt att värma upp.

Körde allt vad jag kunde, hoppade av löpbadet och vilade. Upprepade samma procedur till det att jag var helt slut. Det är viktigt att man kan hålla god teknik för att inte skada sig. Känner för egen del att magstödet hjälper mig långt.

Ett pass som det här innebär att man pressar kroppen till max, innan vila, för att sedan upprepa proceduren. Man inser ganska snart att man inte orkar hur länge som helst. Väldigt skönt att göra det ibland även om man just då vill kräkas.

Passet kan förstås utföras på många olika sätt. Man kanske väljer att sprinta på samma tid rakt igenom och vila lika länge eller kanske köra pyramider/trappor, 10,20,30,40,50,60. Mitt pass blev cirka 35 minuter totalt inklusive uppvärmning och en kortare nedjogg efter intervallerna. Det låter kanske kort men jag hade inte orkat längre.

Tufft jobb för lungor och hjärta, men ack så värdefullt det känns efter passet när man får ställa sig och ta en lång dusch, basta och sedan äta.

intervaller Nike

2 svar på ”Högintensiva intervaller på löpbandet”

  1. Det är det som är det bästa med intervaller – kort men intensivt. När man kämpar som mest i intervallen och räknar ner sekunderna :) Älskar känslan efteråt när man är helt färdig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.