Igår stod det löpning på schemat. Eftersom jag ska ta det lite lugnt med löpningen pågrund av min ”gamla” skada baksida lår, blev det ett ganska lugnt pass på åtta kilometer. Där fokus låg hållning och teknik. Det är alltid svårt när man är ensam, jag vill gärna ha en pekpinne för att hitta rätt med känslan. Jag gjorde mitt bästa för att ta det lugnt och tänka på att inte bli så sittandes som jag lätt kan bli, mycket på grund av min smärta och stelhet i baksida lår. För hållningen tänkte jag lite extra på att höften ska fram mer utan att överkroppen blir allt för bakåtlutad. Här märker jag vad det är viktigt med rörlighet för löpningen.

Man kanske inte ska tänka på för mycket åt gången när man är ute och springer. Det är säkert bra att fokusera på något område åt gången. Tänkte också lite extra på att vara avslappnad i axlarna vilket inte var något problem då jag hade Combat-axlar efter onsdagens pass. Alltså har man inte kört BODYCOMBAT på länge så kan axlarna bli lite tunga. Ja och teknikmässigt försökte jag att tänka på att få fotisättning mer under kroppen.

Det blev ett skönt pass även om jag kände mig som en springandes stolle stundvis när jag fokuserade på löpsteget. Man kanske inte ska tänka så mycket utan bara springa? Det är svårt att ändra på sin löpning. Man kanske inte ska ändra för mycket men jag skulle verkligen vilja hitta ett mer ekonomiskt sätt att springa på och utveckla min löpning. Igår kändes det bra. Kände inte den minsta smärta alls under de här åtta kilometrarna.

6 svar på ”Fokus på teknik och hållning”

    1. Ja va härligt! Och jag vill gå på din Yoga. Men förstår inte när jag ska få till det. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.