Dag 2 på träningslägret startade med sovmorgon och frukost klockan 08.00. Därefter åkte cykelkläderna på igen för att ge sig ut på en härlig förmiddagstur till Cap de Formentor.

Cap de Formentor som är Mallorcas nordligaste punkt och ligger cirka 2 mil från Port de Pollenca, på vägen dit passerar man stranden Formentor. Bergen är omringade av turkosblått vatten. Fyren som blev dagens vändpunkt tror jag ligger på 210 meter över havet. Inne i fyren finns en bar och en liten butik om man vill ta en fika på den magiska utsiktsplatsen.

På vägen till Cap de Formentor körde jag tillsammans med ”mellangruppen”. Jag var inte fikasugen och hängde på den ”snabba gruppen” hemåt igen,

Formentor_cyklingcykling formentor_mallorca

När vi kommit ner från berget blev det däremot ett espressostopp innan den/de sista milen hem.

cykelfika

Efter cyklingen, en näve nötter och ombyte tog jag min cykelbränna och hängde med gänget som skulle simma öppetvatten för att träna på drafting (att ligga på fötter under simningen). För mig blev det även att träna på simning i stökigt vatten. Ser kanske inte så stökigt ut på bilden. Men lite mer vågor än jag är van vid i Hellasgården.

Simning_orca

Efter simningen anslöt jag till en ”mek-kurs för dummies”. Grymt bra! Jag borde gå fler kurser i ”läran om cykeln”.

MekkursHotellet har ett riktigt bra cykelgarage där det finns jätte bra möjligheter att ta hand om sin cykel.cykelgarage

Direkt från Mek-kurs till dagens informationsmöte.

Möte_teamsnabbare

Kvällen avslutades tillsammans med ett skönt gäng under en middag på en favoritrestaurang. Oslagbar Tapas!!

tapas_alcudia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.