Igår bjöd Redcord Sverige in till en Workshop som blev ett tufft träningspass med långloppsstjärnan Jenny Hansson som även ingår i Redcord Elite. Tillsammans med Bengt-Erik som är legitimerad sjukgymnast och medicine magister i folkhälsovetenskap med specialisering inom fysisk aktivitet och nutrition och Viktor som är personligtränare och idrottsmassör, gav de deltagarna ett tufft och högkvalitativt pass där man fick en ordentlig chans att jobba hårt men också få hjälp med att hitta en bra teknik.

Att man håller tekniken bra är väldigt viktigt under just slingträning men självklart också under all annan träning om man ska få en bra effekt och inte skada sig. Det är tufft men otroligt givande. Det går att få sig ett ordentligt styrkepass i Redcord. Få upp flåset och svettas, samtidigt som det är ett fantastiskt redskap för att komma tillbaka efter en skada. Det går att jobba med ”finlir” som kan vara otroligt viktigt för den som tävlar på elitnivå för deras fortsatta utveckling, men också för oss andra dödliga som vill utvecklas och hålla oss skadefria. Tränar man och tävlar på elitnivå så tränar man ofta redan mycket mängd och teknik vilket leder till att man börjar leta efter små ting och svagheter som kan göra skillnad. Jag har själv som motionär upplevt framgång med min träning under de perioder då jag verkligen fått in Redcord kontinuerligt i mitt schema.

Jennys bakgrund till att hon började använda sig av just redcord var att hon under en statssprint ramlade olyckligt på en isfläck i början av 2011. Vilket resulterade till en ryggskada som hindrade henne från att träna och tävla. Med övningar anpassad för skidåkning kunde hon med hjälp av Redcord hitta tillbaka och skapa kontakt mellan det skadade området och huvudet. Tre månader senare vann hon Vasaloppet. Sedan dess har Jenny fortsatt köra Redcord som komplement och uppnått bra resultat. Jenny kör max två tuffa redcordpass i veckan. Annars använder hon sig av Redcord i stortsätt varje dag för att väcka muskelminnet med skidlika övningar.

Jag måste bara tillägga att Jenny inte bara är en grym skidåkare hon är även en fantastisk instruktör. Otroligt tydlig och pedagogisk, vilket långt ifrån alla med den meritlistan och fina kunskaperna lyckas med. Jag vet att jag kände samma lycka efter rullskidspasset som Jenny höll. Lyckan över att bli inspirerad och verkligen känna att man suger åt sig av en person som genuint älskar det hon gör och är duktig på det.

Personligen skulle jag vilja säga att gårdagen bjöd deltagarna på ett riktigt lyxpass för den som vill utveckla sin fysik.

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

5 svar på ”Hon är bäst i världen.”

    1. Ja det var det verkligen. Jenny är den bästa inspiration man kan tänka sig. Synd att du inte kunde komma.

    1. Du var grym Malin! Riktigt bra jobbat. Det var ett tufft pass du fick starta med. Och det ska kännas i kroppen.

      Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.