För ungefär två veckor sedan när Jenny Hansson höll i ett redcordpass delade hon med sig av övningar som hon själv använder sig av i sin träning. Bland dem var det en övning som föll mig i smaken både till namnet och rent praktiskt.

– Snöängel heter den. Fint va?!

Snöängel är en tuff och väldigt bra övning för övre delen av ryggen och baksida axlar.

Viktigt är att tänka på; upp med bröstet,  rotera skuldrorna och till en början använda kort hävarm. Men också att våga luta sig bakåt. Övningen ser väldigt enkel ut och speciellt när en stark person som Jenny visar. Gör man den inte rätt kan det lätt bli pannkaka av den. Rekommenderar att köra den tillsammans med någon som har koll på övningen första gången man kör, just för att minska skaderisken.

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

 

7 svar på ”Snöängel och slyngträning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.