De senaste dagarna har jag fått välbehövlig träning. Min kropp behöver stärkas och då inte bara i de större muskelgrupperna som för de mesta får sin beskörda del. För att skydda kroppen från skador behöver även de andra musklerna få sin träning. Redcord är verkligen ett perfekt redskap för att ge kroppen en helhetsstyrka. Det gäller bara att hitta de rätta övningarna för sina egna behov. Vilket jag ibland kan tycka är svårt alla gånger när jag tränar själv. Till just det jobbet har jag använt mig av Viktor.

Behöver inspiration till nya övningar, övningar som är bra och effektiva för mitt behov. Men också för att få bättre koll på tekniken generellt. Det är bra att få koll på vilken känsla jag ska jobba för när jag tränar på egen hand. Det är lätt att hänga upp slingorna och hitta en plats för dem. Men att få till ett pass med kvalité som är anpassat för mina specifika behov är inte alla gånger lika lätt. Tack Viktor för bra pass och träningsvärk. Här kommer några av de övningar som jag kört de senaste passen. De ser inte speciellt avancerade ut men jag lovar att det känns och att du måste fokusera på att hålla tekniken efter några repetitioner.

Redcord

Redcord

Redcord

ÖVNING NR 1- Hamstringscurl

En övning framförallt för baksidan lår och rumpa. Det ska dock inte glömmas att det är många muskler som kopplas på då träningen görs i slingor, i princip alla övningar man gör. Men självklart ligger fokus på ett område.

Ligg på rygg och placera hälarna i respektive slinga om du inte väljer att köra enbens. Spänn magen och pressa upp höften. Pressa den ena hälen ner i slingan och dra det andra benet mot rumpan. Byt ben efter cirka 12 repetitioner.

Redcord

Redcord

ÖVNING NR 2- Hamstring Pull Up

Också en övning för baksida och bål.

Ligg på rygg med hälarna i Redcord-slingan. Spänn mage och lyft höfterna till en rak kroppsställning genom att trycka ner hälarna. Dra dina hälar mot rumpan utan att tappa höfterna. Här är det tufft. Och sedan tillbaka till utgångsläget för att upprepa det antal som du har bestämt dig för.

Redcord

Redcord

Redcord

Redcord

ÖVNING NR 3- Dynamic Crunch with body rotation

Ligg på magen med benen i Redcord Slingorna. Spänn mage och ställ dig upp i en plankposition (på händer). Dra knäna mot bröstet genom att böja benen. Undvik att flytta överkroppen framåt. Återgå till utgångsläget, dra benen till din högra sida, in i mitten igen och sedan till din vänstra sida på samma sätt.

Redcord

ÖVNING NR 4- Crunch

Ligg på magen och sätt i händerna för att resa dig till en planka. Se till att ha stöd i magen och ryggmuskulatur även här. Lyft upp kroppen till en rak position. Böj knän och höfter innan du drar dina knän mot bröstet. Försök att inte flytta överkroppen framåt.

Redcord

Redcord

ÖVNING NR 5- Running Prone knee flexion

Händerna i mattan och fötterna i slingorna. Tänk att du springer i den här positionen som på bilden. Spänn magen och ta hjälp av ryggmuskulaturen. Det sägs vara en grymt bra övning för löpare. Vi får se!

Redcord

Redcord

ÖVNING NR 6- Running Prone knee flexion One Leg

Som ovan. Ta ut ett ben ur slingan. Kör som ovan på vardera ben.

Redcord

Redcord

ÖVNING NR 7- Side-lying Plank

Ligg på sidan med benen i Redcord Slingan. Stöd överkroppen på din underarm. Spänn mage och lyft höften tills din kropp är rak. Undvik att böja höften. Återgå till utgångsläget och upprepa. Övningen kan även utföras på en rak arm.

RedcordRedcord

ÖVNING NR 8- Eget hittepå.

Sjukt bra övning enligt coachen. Axelstabilitet och näspetning.

 

KLÄDER:

  1. Shorts – NIKE 3.5″ MODERN SPORT, Women’s Training Shorts
  2. Linne-  NIKE RELAY STRAPPY TANK
  3. Skor- NIKE LUNAR ECLIPSE 2 WOMEN SKY-BLUE
  4. Strumpor– NIKE ELITE ANTI-BLISTER LOW-CUT TAB

 

7 svar på ”Några löparövningar i Redcord”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.