Den här veckan har jag hunnit med några kortare löprundor trots mycket kvällsjobb med blandannat onsdagens event, inklusive annan träning. Enligt Nike+ har jag sprungit lite både måndag, tisdag, fredag och nu idag lördag. Viktor hade samma plan som jag idag att springa på morgonen/förmiddagen. Jag hade dyrt och heligt lovat min kropp att den här helgen blir det två rejäla sovmornar både lördag och söndag. Så när Viktor försökte få med mig ut på hans runda klockan nio i morse vände jag på mig och sa att jag springer när du är tillbaka och så fick det bli.

Igår skyndade jag mig ut på en kortare inne i stan i anknytning till mitt jobb.  Jag kan verkligen hålla med MarathonMia om att våren inte är speciellt trevlig. Men att våren faktiskt kan vara fantastiskt härlig också. Inne i stan verkar hundägare vara minst sagt väldigt lata eller så bryr de sig inte alls om att deras hundar faktiskt bajsar på offentlig mark. Som Mia beskriver det i hennes blogginlägg om, Dagens varning- ” hoppa vackert över hundbajsarna” . Ja man får verkligen springa lätt och parera alla bajshögar. Det är sjukt vad vidrigt det är med all hundbajs som ligger efter vägarna och de stakars hundarna gör bara sina behov. Hör upp alla hundägare som inte förstått hur det fungerar!!! Det är INTE okej att lämna skit kvar på vägarna, skaffa små hundbajspåsar. TACK! Jag funderade under rundan om de själva tycker att det är trevligt nu när ”deras” skit kommer fram?!

Åter tillbaka till dagens runda. Jag hade planerat att springa en riktigt snabb och kort runda här ute på Värmdölandet. Ja, alltså en riktigt snabb runda för att vara jag. Och vet ni vad!, jag såg inte tillstymmelsen utav några bajshögar här ute. Då har ändå, MINST varannan tomt här ute hund. Dagens runda blev ingen snabb runda men det blev en precis så kort runda som jag hade tänkt mig, en femkilometersrunda. Jag fick jordens magknip och hade tur att jag slapp lägga en bajshög efter vägen. Så ont gjorde det. Sorry men jag är inte mer än mänsklig.

Sträckan blev 5.22 och tiden den stannade på 22.54, samma sträcka som jag sprang på 21 minuter för någon vecka sedan. Idag hade jag tänkt putsa lite på tiden. Sträckan är väldigt kuperad vilket gör att jag tycker att det är en perfekt träningsrunda inför kommande femkilometerslopp. Jag vill gärna komma under 20 minuters sträcket, det är ett litet mål som jag har för den här våren. Viktor skrev i dagens blogginlägg att han vi springa intervaller senare ikväll och då tänkte jag haka på honom då. Men vi får väl se hur det blir med det. Just nu är nämligen han och grannen ute på vår tomt och fäller några björkar, utav av de 38 björkar som står där vårt blivande hus sedan tänker ta form.

Haha på den här profilen kan man tydligt se när magknipen var som värst. Där sa kroppen gå och huvudet springa.

8 svar på ””Vem fan vill ha vår?””

    1. Håller tummarna får smärtfria rundor framöver. Inga krämpor får ta över. SÅ. :)

  1. Hahaha, ååå, stackars magen… Jag vill bara berätta att jag minsann alltid plockar upp Plipps små lortar. Så. Kraaam!!

  2. Härligt med löpning! Själv håller jag på att ”vänja” mina benhinnor vid löpning och än så länge (peppar peppar) går det rätt så bra, jag varvar gång och jogg och hoppas på framgång :)

    1. Annelie- ta det lugnt så att kroppen håller. Hoppas du får fantastisk vår- och sommarlöpning framför dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.