Igår började jag dagen med löpning och avslutade dagen med löpning. Det blev ett sent löppass följt av ännu senare middag. Men är det lördag och helg så är det. Det är skönt med avbrott i rutinerna, som jag normalt tokgillar. Jag och Viktor drog ut på ett intervallpass på kvällskvisten. Vi körde tusenmetersintervaller med aktiv vila på ungefär en och enhalv minut mellan dem. Intervallerna upprepades fem gånger. De gjordes inte i någon maxfart men i ett ansträngande tempo där en jämn fart skulle hållas på varje intervall. Jag har väldigt gärna sällskap under intervallpass för att kunna motivera mig mer och kunna ta ut mig.

Tanken med intervallerna igår var som sagt att hålla samma tempo igenom, vilket är min svaga sida. Jag tar gärna i allt jag har, vilket betyder att jag inte orkar hålla samma tempo igenom. Bra träning för mig.

Passet i sitt hela blev cirka 7 minuters uppvärmning/löpskolning följt av 5×1 kilometer på tröskelfart strax under 4 min/km med ungefär 1,5 minuters vila mellan intervallerna. Vi avslutade passet med en kilometer nedvarvning.

För att hålla lite kolla på rundan hade jag min mitt Nike+ sportband på mig.

2 svar på ”Löpning x2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.