En gång i veckan några måndagar framöver går jag och simmar tillsammans med en grupp i ledning av simklubben Neptun. Varje vecka får vi läxa mellan träningspassen. För mig är det jätte bra att få reflektera och träna på något specifikt för att på sikt kunna bli en bättre frisimmare som motionär och nybörjare.

Veckans mail handlade om var jag vill med min simning.

Målsättning
Min målsättning är att ta simningen till ytterligare en nivå från var jag står i dag. Jag vill förbättra min simteknik, Kunna reglera fart bättre och få ännu bättre uthållighet under mina simpass. Lära mig att voltvända. Kanske lära mig att dyka från startpall. Det vore häftigt! Oavanstående hoppas jag ska göra mig till en säkrare simmare i öppet vatten och hålla Cut off time: 1 hour 10 minutes + max 5 min transition.

Sätt ett datum
Mitt mål är att jag ska ta mig igenom 1900m simning i öppetvatten i trängsel tillsammans med väldigt många andra människor utan att få panik. Fokus ligger på mig själv och att ta mig igenom simdelen under en halv ironman och ingenting annat. Det ska vara ett realistiskt mål för mig och ingen annan.

Delmål
Mina delmål är att utveckla benspak, rotation och andning. Efter veckomail från Neptun funderar jag på vad jag behöver förbättra och vilket träningsupplägg jag bör hålla mig till.

Utvärdera
En fråga som Neptun-coach ställer till mig är…
Hur många veckor har vi kvar till dess att du ska nå ditt mål? Det är viktigt att att utvärdera utveckling på väg mot mål mina för att eventuellt kunna justera upplägget om så skulle behövas.

Positiva tankar och pepp från Coach
”Fake it till you make it”

Om du intalar dig själv att du kan simma 50m frisim under 35 sekunder så kommer det vara betydligt enklare att uppnå målet än om du trycker ned dig själv och säger att du aldrig kommer klara det.

Tala om för dig själv och folk du känner att du kommer fixa det. Agera som du är en elitsimmare, intala dig själv att du älskar de tuffa simpassen och ta tag i din simning efter den målsättning som du har satt upp.

Läxa
Simon Sjödin är inte bara tränare i våra crawlkurser, han är även uttagen till OS på 200m medley i sommar. Lyssna på vad Simon har att säga och fundera sedan över varför du simmar och vad du vill ha för mål (om du inte redan har ett).

Intervju med Simon: 
https://www.youtube.com/watch?v=9sn4HhpVKqM

headswimming

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.