En av mina träningsrundor finns på fina cykelvägar utanför Stockholm. På Värmdö som jag tror är Sveriges sjätte största ö (efter Gotland, Öland, Södertörn-Nacka, Orust och Hisingen).

Min start på just den här rundan sker ungefär vid Hemmesta vägskäl/Värmdö där det finns bilparkering om du kommer med cyklarna på biltaket. Om du inte ska cykla långpass och cyklar hela vägen från Stockholm till Värmdö.

Fortsätt vidare mot Bullandö och Bullandö Marina som är en av Sveriges största småbåtshamn. Antingen stannar du där och äter deras erkända och goda Bullandö glass eller så vänder du direkt och cyklar vidare mot Boda och Kalvsvik.

Längs vägen tillbaka passerar du Buddharama Temple om du är nyfiken på det och vill göra en avstickare där. Ingen aning vad man kan göra eller se där. Ett ”Temple” gissningsvis. Fortsätter du vidare kommer du så småningom att passera Värmdö kyrka.

Jag brukar trampa vidare där!

Ta av mot Boda och cykla hela Kalvsviksvägen. Vänd vid vattnet. Efter snirkliga asfaltsvägar är det helt underbart att få se havet.

Du får även en härlig backe att gasa vidare på uppför.

Kör vidare mot Vaxholm förbi Siggestagård eller om du behöver fylla på där samtidigt som du passar på att hälsa på djuren eller kanske kika in i lanthandeln.

Vidare mot Lillsved för att göra ”min” rundan komplett.

Lillsved är en plats på Värmdö intill Saxarfjärden och Sandhamnsleden i Stockholms skärgård. När du kommer till Lillsved finns det ett café nere vid vattnet om du vill stanna till där och ta exempelvis en enkel kaffe.

Du passerar även Lillsveds idrottsfolkhögskola där prins Daniel har varit elev en gång i tiden. Det finns även konferenscenter och STF-anslutet vandrarhem om det skulle vara så att du vill stanna kvar i Skärgården över natten.

Stannar du kvar på vandrarhemmet missar du den bästa avslutarbacken på den här rundan. Fortsätt vägen du kom på, tillbaka till Hemmesta vägskäl för att få en riktigt grym backavslutning innan du kommer till Hemmesta där du kanske har bilen eller ska rullar vidare mot Stockholm för en tolv-/ trettonmilarunda.

Rulla ut och njut!

Hälsningar,
Åsa

DinveloCK3_merckx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.