Från att ha sprungit väldigt lite under det senaste året har jag successivt stegrat mängden pass. Det har varit många korta och snabba pass med lite olika upplägg. Mina längsta pass har varit på 11-12km. Medan alla andra satsar på marathon så tycker jag att de kortare distanserna 5km och 10km är något roligare att springa. Får ofta kommentaren. ”Ska inte du springa maran snart?” Även antydan på att 5000 meter är väl ingenting.

Själv tycker jag att det kan vara riktigt jobbigt att springa 5000m. Skulle vara jätte kul om jag kan komma tillbaka och få upp ytterligare fart. De senaste dagarna har passen legat något tätare. Vilket börjar kännas i vaderna. Skönt att kunna plocka fram foamroll mellan passen. Mellan de tuffa passen har jag också klämt in några återhämtningspass och sprungit mer skönt och behagligt.

Vad är dina bästa återhämtningstips?

foamroll

foamroll_2

2 svar på ”BEHANDLING AV TRÖTTA LÖPARVADER”

  1. 5 km (eller kortare än så) är de värsta passen tycker jag. En mara är jobbigt på ett annat sätt men ofta springer man ju i ett skönt tempo medan man från första metern måste köra hårt om man skra springa 5 ex. Så håller med dig!

    Jag varvar trigger point-rulle med att sova med mina kompression!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.