Varje Årebesök blir unikt. Åre har ett brett utbud av aktiviteter och restauranger som gör att den ena vistelsen ofta blir olik den andra. Om man vill. Här kommer några guldkorn från min senaste vistelse i Åre.

1.

Åre Skidsport

Åre skidsport är verkligen en härlig skidshop med mycket snyggt iform av trendiga skidkläder med allt vad det innefattar. De har även  snygga streetkläder, klockor och smycken. Du kan självklart köpa en komplett skidutrustning iform av stavar, skidor, bindningar, pjäxor och hjälm.

Personalen hjälper dig på ett proffsigt och noggrant sätt att formgjuta pjäxor. Så här såg det ut när Viktor köpte sina pjäxor av Hanna. Åre Skidsport har en grym skiduthyrning. Jag sålde båda mina skidor i våras och nu testar jag mig fram för att hitta den perfekta skidan. Åre Skidshop har ett bra utbud på skidor och man får möjlighet att komma in och byta under dagen eller veckan för att testa bredden i deras utbud.

Stort bonus är förstås att personalen på Åre skidsport är grymt kunniga och fantastiskt trevliga. Får en känsla av att de feslata som jobbar där är riktigt duktiga skidåkare.

BETYG: Fem snöflingor av fem

Åre_Skidsport_pjäxor

åreskidsport

Åre-skidsport_pjäxor_1

2.

Åre Skidfabrik –

Jag gillar lokalproducerat. Min snowboard som jag köpte när jag slutade tävla alpint var en Extrembräda från Åre skidfabrik. Jag lyckades omedvetet åka på Extremskidor nu den här nyårsveckan. Körde en del Völkl under skidtestarhelgen och var inne på att fortsätta mitt Völkl-test. Viktor körde på Project 100 när vi var i Tänndalen så när jag såg att de hade Extremskidor på Åre Skidsport tänkte att jag måste ge Åreskidan en chans.

Testade både EXTREM Project 100 Woman som är en skön allmountainskida. Bra ingångsskida om man är sugen på en fetare skida, enligt mitt tycke. Passade perfekt på vallarna som blir efter någon timme i årepisterna. Den var också jätte fin i offpisten. Körde även på EXTREM PT 84 som är en lite bredare pistskida. Skidan har 17 m i radie. Kort och gott är det en lättåkt och lekfull skida.

BETYG: Fyra av fem snöflingor

 

EXTREM

EXTREM PROJECT 100

3.

Sömnen i Åre-

Man sover gott av att vara utomhus så mycket som man är i fjällen. Älskar fjälluften. Med tanke på skidval nyårsveckan blev min säng i Åre väldigt rätt.

BETYG: Fjälluften får fem av fem snöflingor

Extrem_Åre

4.

Magasin Åre

Ett måste är att plocka med sig senaste Magasin Åre till stugan när man anländer till Åre. En gratistidning som finns i princip över allt i Åre. Du hittar den i de flesta butiker, hotell och restauranger. Åre är duktiga på att sprida skidtrender och i den här tidningen får du lite extra koll på vad som händer i Åre och skidvärlden. Vi hittade Hanna från Åre Skidsport senaste numret. Hanna hjälpte Viktor att fixa sköna pjäxor och har bidragit med bra skidtips när vi varit in. Extremt trevlig och hjälpsam!

BETYG: Fyra av fem snöflingor

Magasin_Åre

Hanna_Åreskidsport

5.

Lillåstugans Våffelbruk-

En fjällstuga mitt på berget mellan Tegefjäll och Ullådalen. Våffelbruket ligger cirka 2 km från Ullådalens parkeringar. Du tar dig bäst dit på skidor via längdspår från Ullådalen eller via Fjällvallsliften i Tegefjäll.

Jag åt en god enkel våffla med hjortronsylt på när vi var där nu nyårsveckan. De serverar även kok-kaffe, varmchoklad och hembakat samt lättare lunch. Många längdåkare har med sina fina hundar som ligger utanför stugan i den lugna och fina miljön, medan husse och matte tar en fika. Älskar läget på bruket!

BETYG: Fyra av fem snöflingor

Lillåstugans Våffelbruk

Lillåstugans_våffelbruk

lillåstugan_våfffelbruk

6.

Skistar Åre

Skistar Åre bjuder hela tiden på nyheter i backarna. I år fick vi tre nya sittstolsliftar. Härligt med utvecklingar och förbättringar.

BETYG: Fyra av fem snöflingor

Tegefjäll

Tegefjäll_1

POCSPORTS_ÅRE

7.

Vinterhunden-

Alltid glad och precis som jag älskar hon snö och skidåkning. Bilderna på vinterhunden är från 2013.

BETYG: HÖGSTA!

Längdskidåkning med hund

Längdskidåkning med hund

Vinterhund_3

 

Jag mår bra av att träffa fina vänner och åka skidor.

Sara är en bra fotograf och tog den här bilden på mig efter vår nyårslunch.

2117 of Sweden

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.