Löpningen har de senaste månaderna inneburit max ett löppass i veckan, istället har det blivit mer simning. Min kropp och själ mår bra av terränglöpning och gärna obanat. De olika typerna av underlag som är mer eller mindre ojämna, ger bra träning för hela kroppen. Sist jag var ute i skogen och sprang blev det även till att krypa både över och under träd som fallit. Vissa partier kan även vara väldigt blöta och leriga. Jag har mer och mer märkt att en sko som ger bra fäste kan vara värdefull för att man ska kunna få ut så mycket som möjligt av passet.

Har inte sprungit så mycket i terrängskor innan, men nu ska jag göra det. Just som jag skriver här ovan blir löpning något helt annat med mer grepp under fötterna.
Jag kommer springa i ett par NIKE ZOOM TERRA KIGER. Tycker själv att de sitter smidigt på foten, då jag  har en ganska smal fot. Är i mina mått mätt också en lätt sko. Yttersulan ska vara gjord i slitstarkt gummi och är utformad för att ge optimalt grepp på många olika underlag i både torrt och blött väder. Nu ska vi kuta i skogen till fram till det att ett vitt täcke lägger sig där. Taggad!

NIKE ZOOM TERRA KIGER

NIKE ZOOM TERRA KIGER

NIKE ZOOM TERRA KIGER

NIKE ZOOM TERRA KIGER

NIKE ZOOM TERRA KIGER

 

9 svar på ”Skor för terrränglöpning”

 1. Härligt med starka färger, man syns bra i höstmörkret. Såg att Nike även hade en serie med självlysande (som funkar som extra reflexer). Det är inte sådana väl?

  1. Ja precis Nike Flash Pack Footwear som är reflekterande och vattenavvisande skor!

   Finns i modellerna: Nike LunarGlide 5 Shield, Nike Air Pegasus 30 Shield, Nike Free 5.0 Shield, Nike Lunar Eclipse 3 Shield, Nike Zoom Structure Triax 17 Shield och Nike Zoom Vomero 8 Shield.

   Det här är inte en sån sko. Kan verkligen rekommendera den här om du springer mycket terräng. Jätte bra grepp!

  1. De var jätte snygga. Nu är de jätte leriga. Det var längesedan jag blev så nöjd med en löparsko som nu med den här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.