Min brorsdotter var och skulle kunna vara en lovande talang inom simning. Idag tävalar hon inte. Det är viktigt att lyssna till sitt hjärta och göra det som känns bra här i livet. Simning kräver en otrolig disciplin, många träningspass i veckan och ett gäng tidiga mornar. Hon kan alltid komma tillbaka om hon skulle vilja. Det ligger förstås hård träning bakom det. Men allt är möjligt!

Förutom att Mikaela är otroligt duktig på att simma ser jag andra kvalitéer hos henne. De har lyfts fram speciellt nu när jag själv behöver coaching med mitt frisim. Jag noterar att hon skulle passa jätte bra som coach/tränare om hon skulle vilja.

Viktor är PT, simcoach/tränare. Både han och Mikaela ger mig inspiration. Viktor tävlade också i simning under många år. Jag har alltid varit imponerad av de som varit duktiga på att simma och allra helst de som kunnat andra simsätt än bröstsim, tycker att de där människorna är lite extra fascinerande.

VL HÄLSA

Viktor träningsläger i Högbo

Det jag verkligen vill trycka på i det här inlägget är hur betydelsefullt det är för mig att ha inspirerande människor runt omkring mig. Just nu fångar jag all siminspiration jag kan få. Likväl som jag har respekt för personer som simmar har jag respekt för vattnet. Jag kämpar vidare min mitt crawl. Känns skönt att isen ligger kvar här så jag får träna lite till i trygga bassängen innan jag ger mig ut på öppet vatten.

Mikaela här har du några av dina fina stunder i basängen. Vilket jäkla (ursäkta uttrycket) medaljregn det var på din tid.


MIkaela Nilsson Sundsvalls simsällskap

Medaljkvartett. Sundsvalls SS tog hela 68 medaljer. Mikaela Nilsson (från vänster), Elin Rydberg, Eveline Westberg och Cecilia Svensson visar stolt upp sina medaljer. Sundsvalls SS är en anrik förening som genom tiderna har representerats av idel framstående simmare. Annat kan man inte säga om namn som Lars Frölander, Jens Johansson, Linda Olofsson, Anna–Karin Kammerling och Hanna Westrin.

 ————–

Den absoluta majoriteten av helgens tävlande har varit mellan tio och femton år. Idessa årskullar har föreningen redan några som rankas högt i Sverige. Två av dessa är Mikaela Nilsson, född 98, och Cecilia Svensson, 97-, som tillsammans med Elin Rydberg och Eveline Westberg simmade hem lagkampen för D13 frisim under söndagen.

Sex starter – sex personliga rekord. Vardera. Kompisarna Mikaela Nilsson och Lina Bergqvist trivdes som fiskar i vattnet under hemmatävlingen Sundsvalls sim. – De har gjort stora framsteg, säger tränaren Tanya Stenling.

Mikaela Nilsson och Lina Bergqvist, ställde upp i sex olika distanser, slutade etta och tvåa i samtliga och putsade dessutom sina personliga rekord varenda gång.

Inte konstigt att tjejerna njöt.

– Det har varit jättekul. Roligast tycker jag 50 meter rygg var, säger Lina.

– Jag tycker allt har varit lika roligt, fortsätter Mikaela.

För ett tiotal av seniorerna i Sundsvalls SS – självfallet inklusive Westrin och Rasmuson – bär det av till Stockholm för deltagande i en grand prix-tävling. Sedan börjar så smått uppladdningen inför den duons stora mål för säsongen – utomhus-VM i Rom som avgörs månadsskiftet juli-augusti.

Klart är i alla fall att Sundsvalls Simsällskap har det gott ställt, både i världstoppen och bland de allra yngsta.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.