Sitter i triathlontankar och vill framför allt komma igång med simträningen. Förutom att jag har en stukad fot och inte kan springa just idag sitter haken egentligen i simträningen. Jag behöver lära mig att crawla. Jag behöver ge mig själv en spark i baken och ta mig till simhallen tillsammans med en tränare. Den andra haken i den delen är baddräkt. Det låter inte klokt att det är där jag har fastnat. Måste verkligen få tummen ur och köpa en baddräkt. Har pratat om det länge nu. Kollar runt på nätet för att se vad jag ska beställa och från var jag ska beställa. Kanske ska ta ännu en runda för att prova ut modell och en passande storlek för att komma ett steg närmare min första simträning. Ska även se om jag kan få tag på ett tempostyre som jag kan operera fast på min cykel. Jag har förstått att det finns en del att träna på för min del och för den delen en heldel att inhandla. Helst av allt vill jag ha en helt ny cykel också.

Jag har kikat runt på Bikester som snart får en svensk sida och på Viktors tips Wiggle och Chain Reaction just för att fylla på min inköpslista som just nu består av baddräkt – tempostyre (läs ny cykel) – våtdräkt. Ni som är rutinerade triathleter. Vad mer behöver man? Gissar att man behöver den här cykeln.

Privat bild och Patriks cykel.

10 svar på ”Triathlon”

 1. Riktigt fin cykel!!
  Mer bra-att-ha-grejer: Elastiska skosnören (så att man får på och av skorna lätt), racebelt att fästa nummerlappen i, tribyxor (cykelbyxor med tunn pad så att man även kan springa i dem). Finns ju hundra små pryttlar och annat som man ”måste” ha, men åtminstone skosnörena är en riktigt bra (och billig!) grej :)

  1. Ja det är nästan så att jag måste ha den. ;)
   Tack för bra tips. Man glömmer lätt allt smått.
   Tänkte på elastiska skosnören senast under Tjurruset. Att jag skulle behöva skaffa mig ett par efter att ha stannat 4 gånger för att knyta skorna under 7 kilometer.

 2. Måste man ha baddräkt? Ja på sikt kanske. Har också funderingar på triathlon och har ännu inte kommit iväg på simträning pga förkylningar, kurser o annat. Nu har jag iallafall ett par glasögon och tänkte nog börja så ( ja med min vanliga bikini också såklart ;) så får jag köpa allt det andra på sikt om jag bestämmer mig för detta, baddräkt, dolme, paddlar o annat man behöver :)

  1. Nä det måste man antagligen inte. Något som jag har bestämt mig för bara. :) Kul att du också tänker ge dig in på Tri. Bra början. Jag impulsköpte ett par som jag är halvnöjd med. Sedan var det just det där med tiden. Det ger sig. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.