InMo körde CapoFitness för Anderson Zapata. Det var jag och den sprudlande Linda Sundblad. Linda var stark, rörlig och rutinerad medan jag var stark ibland, orörligt och orutinerad. Det är bra när man inte är så många och kan få personligträning som vi fick.

Måste säga att efter att ha kört CapoFitness nu en gång igår, så tycker jag att det verkar vara en träningsform som är bra för mig och min kropp. Här kan man bli stark och verkligen få resultat. Idag känner jag hur den har tagit hela kroppen. Jag talar om träningsvärken. Den är inte så farlig men den kom snabbt och jag har säkert mer att vänta.

Tanken med CapoFitness är att den ska förbättra flexibiliteten, bålstabilitet, balans och smidighet. Låter som en fullträff för min del. Det kan vara så att det här är delar som jag behöver träna på. Okejdå jag behöver det. Rörelserna i det här passet är hämtade från den traditionella Brasilianska kampsporten Capoiera. Anderson som tog oss igenom den här timmen är grym på Capoiera. Han kunde göra saker med sin kropp som kändes totalt orimliga för mig.

Man kan sammanfatta passet med kondition, styrketräning och dans som blir en helt ny och unik träningsform. Att det var dans kunde nog ingen utanför salen tyda men kanske om det skulle bli mer flöde på rörelserna. Och för att kunna få mer flöde än så, ja då behöver jag träna på det här ett par gånger till och bli starkare och mer rörlig. Jag behöver definitivt stretcha mer för att det ska vara ett kul pass att gå på i längden. Och det här som kalas Capoiera på BODYCOMBAT kan slänga sig i väggen.

Linda är lite mer rörlig än vad jag är.
20110616-074805.jpg

20110616-074930.jpg

20110616-075032.jpg

20110616-075102.jpg

20110616-075218.jpg

20110616-075300.jpg

4 svar på ”CAPO FITNESS”

    1. Sandra det borde du verkligen! Du har ju värsta möjligheten att vara med. :) Hoppas allt är bra.

  1. Haha, nja alltså, det är väl aldrig någon som påstått att man ägnar sig åt capoeira på BCn? I vissa låtar har man lånat två av grundrörelserna, ginga och esquiva, samt tanken med att flytta sitt fokus och sin vikt i olika riktningar som man gör i en hoda, men det är också allt. Man ägnar sig inte åt NÅGON kampsport i BC, utan det är ju kampsportsINSPIRERAD träning.

    1. Haha I know Soffan. Det var det närmaste jag har kommit ” capoeira ” innan. Det är som du säger kampsportsinspirerat. No criticism, I love Combat! :) Bara en konstaterande från min sida. Min kropp blev chockad! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.