Jag blir så glad varje gång Nike kommer med något nytt. De har som oftast väldigt välarbetade och snyggt designade produkter så som teknikprylar, skor och funktionskläder för olika sporter. NIKE arbetar bland annat hela tiden för att ta fram löparskon som ska passa olika fötter och löpsteg.

Nikes utvecklingsavdelning har nu i samarbete med biomekaniker vid universitet i Thübingen i södra Tyskland testat en rad nya, ideér för att hitta en bra lösning som ger en mer optimal avvägning mellan stötdämpning och rörelsekontroll. Lunarglide+ 3 är det senaste resultatet som de fått fram.

Lunarglide+3 ska nämligen ha en överlägsen stabilitet, extra mjuka kuddar och säker passform för att erbjuda mjuk löpning men bra stöd i en
lätt, flexibel och luftig förpackning. Sulan har liksom tidigare modeller, Dynamic Support Wedge-funktionen, men nu i utvecklad version i form av ett Lunarlonskum från häl till tå för mer dämpning samt ett tjockare skum precis under hälen där man behöver extra stabilitet.

Istället för tidigare flywirefunktion har Lunarglide+3 en rem vid mellanfoten som förbättrar passformen samt ger extra stöd då den drar åt från undersidan av foten, inte bara längs sidorna.

Den räfflade och välvda innersulan stabiliserar foten och gör att remmen vid mellanfoten kan arbeta för stöd och säker passform. Mjuk, omslutande hälkrage för att öka komforten ytterligare.

Blir du som jag lika nyfiken på Lunarglide + 3, då kan jag glatt meddela att skon kommer att finnas i en butik nära oss från den 1 juli i både dam- och herrmodell.

 

2 svar på ”NIKE LUNARGLIDE+ 3”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.