Jag har sagt det förr och säger det igen. 2011 blir löpningens år samt ett BODYATTACK™ år. I går fick jag massor med energi efter att har varit med på Kristines fantastiskt roliga BA-klass på Sportlife i Hammarby Sjöstad. Kristin är verkligen en förebild som Attack-instruktör. Hon gör det riktigt riktigt bra! Som BA-instruktör går det inte att såsa. Där gäller det att rycka med sina deltagare genom att själv köra hårt, vara glad och peppande. Det lyckas hon väldigt bra med. Sedan har hon det lilla extra som inte alla har. I går teamade hon tillsammans med en annan tjej som också var väldigt duktig.

För den som inte har kolla så är BODYATTACK™ ett utav Les Mills förkoreograferade pass. Ett sportinspirerat konditionspass som utmanar och utvecklar din styrka, kondition och uthållighet. Koreografin bygger på enkel koordination och du utför övningar efter din egen nivå.” Det är även inslag av styrka under passets gång. Det här är verkligen ett pass där alla kan hänga med. Ja, då menar jag verkligen alla.
Passet innehåller enkla övningar som knälyft, utfall, svikthopp, knäböj, olika funktionella rörelser beroende på vad som är funktionellt för dig förstås, armhävningar och träning för mage. Man använder sig mycket av armar som rytmiskt sträcks mot taket. Rörelserna påminner om gamla ”goda” tidens aerobic, då när jag började inne i gruppträningssalen. Jag trodde inte för hela mitt liv att jag skulle börja älska BODYATTACK™. Jag kommer ihåg hur jag tyckte att det var jätte trist för 7 år sedan när jag testade det för första gången. Sedan har jag väldigt sällan och sporadiskt deltagit på någon klass då och då.

Idag tycker jag att BODYATTACKEN ligger helt rätt i tiden då vi gärna vill ha det enkelt och många fler vill träna hårt. Jag tror och hoppas på att den gruppträningsformen kommer att explodera! Under der här året är min tanke att lägga mer tid på löpningen och då tycker jag att BA är ett fantastiskt komplement för att hålla hela kroppen stark, samtidigt som jag får träna i grupp. Jag tycker att det är riktigt kul med gruppträning. Men jag kan också älska att, då och då ge mig ut på en löprunda i min ensamhet. Oftast tycker jag dock att det är härligt att ha peppande människor runt omkring mig när jag ska träna. Det är energi och ger resultat enligt mitt tycke. Något annat som jag har pratat om länge är något crossfitpass. Det är dags att bli stark! Stark på ”rätt” sätt så att jag klara mig från skador. Där har jag en fin vän som är väldigt inspirerande och även en stark förebild.

Go 2011!

20110412-064525.jpg

 

20110412-064630.jpg

2 svar på ”Bra komplement”

  1. Jag måste ta och följa med dig på det där någon dag..känns som om det är något tom jag skulle gilla :)
    Vi måste ses snart vännen!
    Stor kram

  2. Så väldans bra träning ju! Och som du säger, ett bra komplement. Tömörröv ska jag köra BA för ett gäng elever som har valt gruppträning som valbar idrott. Skojigt! Gissar på lite träningsvärk på torsdagen sedan. (Speciellt på mig kanske, jag har inte kört klassen på ett tag) ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.