Den 9 maj är det cykelns dag då kommer jag att möta solen och värmen på Mallorca. Från ungefär veckan innan påsk och framåt invaderas Mallorca av cykelfantaster och snart är det även min tur. Som jag längtat efter cykling och värmen. Jag hoppas innerligt att någon slags försäsong inomhus har givit mig en liten grund för att det ska kännas bra i bergen på Mallis. Kommer förstås även att stå i publiken under Ironman 70.3 Mallorca och heja på.

Innan resan behöver jag komplettera min cykelutrustning till bästa möjliga kostnader. Som skidåkning är cykling en kostsam sport. Det gäller att vara prismedveten samtidigt som jag inte vill tumma allt för mycket på kvalitén. Det finns en uppsjö av cykelbutiker, en av dem är Bikester om man som jag tycker att det är bekvämt med nätet. Fick en snabb leverans av cykelhjälm för någon månad sedan. Just nu går jag igenom prioriteringslistan efter vad jag måste ha. Landar på allt från pedaler till vattenflaskhållare och andra cykeltillbehör. Igår slog jag till på nya cykelskor som jag var i stort behov av. Det gäller att sprida ut kostnaderna på den här listan.

Tyvärr är jag mer förtjust i kläder och skor än just slangar och pedaler dock inte mindre viktiga. Försöker intressera mig mer och mer för materialet. För utan cykeln blir det inte mycket till cykling. Får tacka VL för all input jag kan få kring cykel. Fortsätter att beta av min lista med Want, Need and Must Have. Fast kanske i lite mer omvänd ordning. För av någon anledning så känns Wants alltid mest aktuella.

Merckx_cykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.