Igår gjorde jag ett besök hos Jessica Parnevik-Muth och 1080 för att få min rörlighet och styrka testad. Jag har haft problem med att kunna springa smärtfritt under perioder. Nu har jag bestämt mig en gång för alla att ta i tu med detta. Jag vill kunna springa obehindrat. Jessica kom fram till jätte intressanta slutsatser angående mitt rörelsemönster under den här timmen.

Under den här timmen lyckades hon förbättra min rörlighet med ganska många procent och genom det även förbättra min styrka, från mindre bra till bra. Det blev även skillnad på mitt rörelsemönster när hon filmade mig på löpbandet, före och efter. Nu ska det understrykas att jag har mycket att jobba på, därav kan jag tänka mig att framstegen blir stora snabbt. Det här skiljer sig förstås på individbasis.  Men jag kan tänka mig att alla utövare kan förbättra sin utveckling med hjälp av 1080 oavsett nivå och idrott. Det kanske handlar om att kunna göra olika rörelser i sin vardag.

Nu är det upp till mig att jobba på det här så att jag blir bättre. Jag förstår också att ingen löpteknik eller rörlighetsträning i världen skulle kunna få min kropp att fungera bättre om jag inte hade de här nycklarna för att kunna gå vidare. Det är lätt att tänka att jag måste vara starkare och mer rörlig. Men om jag inte vet var den svaga länken sitter, kan det som i mitt fall bli sämre.

Athletic 1080 är ett testsystem där man jobbar med rörelsemönster, specialiserat på att tredimensionellt testa funktionella rörelsemönster och hitta eventuella svagheter eller obalanser. Därefter är tanken att man ska arbeta fram ett långsiktigt välmående och kunna öka prestation med behandling, träning och programdesign.

Med hjälp av Athletic 1080  kommer jag att kunna se kroppen som en helhet där olika kroppsdelar är sammanlänkande till ett tredimensionellt rörelsemönster. Hur smärta och dysfunktion i en kroppsdel kan vara en kompensation av en annan del av kroppen som inte fungerar som den ska . Men också hur samspelet mellan rörlighet, stabilitet, uthållighet och styrka är avgörande för min prestationsutveckling i löpningen. Jag älskar att springa. Nu är mitt delmål att kunna springa utan att kompensera pågrund av min svaga länk. Därefter ska jag försöka jobba på prestation.

När jag lämnade Jessica och Viktor som utförde testet hade jag en skön känsla i både kroppen och huvudet. Jag gick därifrån med lättare steg iform av en bättre rörlighet. Nu vet mer om mina svaga länkar och vad nästa steg i min kroppsliga utveckling blir.

För att få en bild av testsystemet kolla in deras trailer HÄR.

Athletic 1080
Athletic 1080

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.