Igår kom Viktor hem och serverade mig en av mina favoriträtter i kategorin husmanskost efter att jag varit ute på en skön löprunda. För mig är det här verkligen en somrig fiskrätt som verkligen skapar sommarkänsla trots snötäcket som ligger här på Värmdö.. Strömming med hemmagjord inlagd gurka potatismos och lingonsylt. Vilken är din bästa husmanskost?

strömming och potatismos

2 svar på ”Husmanskost”

  1. Jag älskar typ all husmanskost, uppväxt på blodbröd och fläsk, kams (typ palt fast på Ångermanländska), kalops, kroppkakor, kåldolmar…you name it! Blodbröd och fläsk är nog min favvo husmansrätt dock

    1. Husmans är underskattat. Tror att min farmor skulle gråta över dagens halvfabrikat om hon var vid livet. Har aldrig ätit blodbröd. Vad är det egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.