Till nyårsmiddagen och varmrätten gjorde Viktor ett gluten- och mjölkfritt knäckebröd. Ett tips är att göra brödet dagen innan om du har annat som ska in i ugnen inför middagen. Brödet ska gräddas cirka 1 timme. Fantastiskt enkelt, gott och krispigt.

Ingredienserna:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokhett vatten
  • flingsalt

—————————————–

  1. Ugnen ska vara på 150 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en bunke och rör ihop. Tyvärr hade vi glömt inhandla flingsalt. Fungerade lika bra med vanligt salt också. Men bäst med flingsalt!
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten.
  4. Kavla ut degen tunt över plåten.
  5. Strö över flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter 1 timme eller tills brödet är helt torrt.
  7. Bryt i bitar och förvara i lufttät burk.

 

Gluten- och mjölkfritt knäckebröd

2 svar på ”Gluten- och mjölkfritt knäckebröd”

  1. Vill tillägga att det går lika bra med bovetemjöl istället för majsmjöl (också gluten fritt). Eller att byta ut pumpafrön mot solrosfrön.
    Very nice knäckebröd!

    Hälsar Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.