Nu när vi var i Funäsdalen hade jag med mig tre set med längdkläder. Ett från Maloja, ett från Bjørn Daehlie och ett från Nike. Kläderna från Nike är egentligen ett löpar-set. Vintertights och löparjacka rustad för vinter från Nike. Av någon anledning är heltklart löparkläderna mycket skönare att åka längd i än kläderna som faktiskt är framtagna för att köra med i spåret.

Jackan som är galet skön heter Nike Storm Fly X Max Jacket. Nike Storm Fly X Max är en tunn jacka som trots det känns rejäl. Den är lagom varm för tuff vinteraktivitet och håller definitivt kroppen torr. Storm-FIT 10-tyget klarar nämligen ett vattentryck upp till 10.000 mm, vilket motsvarar ett kraftigt störtregn samtidigt som det tillåter svett att avdunsta.

Det var den här jackan som jag använde mest under resan men som heltklart höll sig fräschast. Den har en luva som håller sig på plats när man springer med hjälp av remlås. Jag gillar luva, men samtidigt hade jag kunnat vara utan den när jag ska åka sidor. Det som helt klart gjorde att denna jacka vann under den här veckan i Funäsdalen var den inbyggda ansiktsmasken som gav extra skydd i snöstorm. Skön att ha runt halsen. Jag uppskattar verkligen det förlängda tyget vid handlederna så att man slipper glipa mellan jackan och handsken.

Det finns även tumhål för att försäkra att händerna håller sig varma och torra om mna vill använda sig av dem. Jackan har reflekterande detaljer ser till att man syns även vid svag belysning.

Som underdel hade jag som mest Nike Element Shield Tight. Ett par Tokbekväma löparbyxor/tights som man verkligen håller sig varm och torr i. De har en Dri-FIT teknologi som förflyttar svett från huden till ytan på plagget där det snabbt avdunstar som gör kroppen bekväm och torr. Tyget har en borstad yta som fångar upp varm luft mellan fibrerna och ger en mjuk känsla mot huden. Själv hade jag nu ett par underställsbyxor under dem de här dagarna.

Delar av byxorna är dessutom skyddade genom strategiskt placerade paneler gjorda av ett specialbehandlat material – Durable Water Resistance (DWR). I designen har man även tänkt på välformade knän för bättre rörelse och naturlig passform medan man springer, vilket även gör dem bekväma för längdskidåkning. Även tightsen har reflekterande detaljer.

20120115-133807.jpg

20120115-133832.jpg

20120115-133902.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.