Det är verkligen fantastiskt underbart med löpning. Man kan utföra träningsformen när som helst och var som helst. I går blev det löpning i härligt sällskap av en hel grupp sprudlande och nyfikna personer.

Vi sprang på stadion. Tanken med gårdagens pass var att Anders Szalkai och Axel från Marathon.se skulle titta på vår löpteknik. Gruppen har nu sprungit några tisdagar tillsammans och passen har haft olika syften och fokus för att kunna utveckla vår löpning. Vi joggade upp till Stadion som uppvärmning väl på plats blev det rörlighet och töjning innan vi satte gång med själva löpningen. Det blev inget långt pass. Vi sprang sex varv runt Stadion. På raksträckorna ökade vi farten och vi kurvorna sprang vi i vårt ”normala” löptempo. Just för att Axel och Anders skulle kunna se hur vi normalt springer och hur det ser ut när vi ökar farten. Varje varv fick vi feedback på vad vi kunde tänka på. Själv kunde jag inte öka så som jag skulle vilja pågrund av baksida lår. Men det blev en ökning och jag tar hellre det säkra föra det osäkra. Nu vill jag gärna komma tillbaka helt igen, men har otroligt svårt att ge kroppen den vila den behöver. Fy skäms Åsa! Jag och fantastiska Jessica tog sällskap under hela passet, hon med sin brutna tå och jag med min baksida. Lika barn leka bäst.

Nu tänker Jessica och jag att vi ska få in några liknade pass som en rutin på träningsschemat. Någon fler som vill haka?

8 svar på ”Löparglädje!”

 1. Hej,
  Det låter jätteintressant att få sin löpteknik utvärderad! Det skulle jag vilja!
  Är det en grupp man fortfarande kan joina? Var hittar jag mer info?
  Tack på förhand!

  1. Hej Pango, Det här var en sluten grupp och tyvärr tror jag att det var sista gången som just den här gruppen körde tillsammans. Men jag vet att det finns många andra grupper som springer tillsammans. Kolla in på marathon.se bl.a där kan du säkert hitta mer information.

 2. Det beror lite granna på när ni springer…jag är verkligen ingen löpare, har aldrig sprungit i grupp (kan ju inte räkna tjejmilen liksom) men älskar nya utmaningar. Nån gång kanske jag kan få äran att följa med om dag och tid passar…? Rutin vette sjutton men det skulle vara roligt :)

  1. Annica alla som springer är löpare. Jag är verkligen inte någon elitlöperska men njuter av att komma ut, dessutom är det så fantastiskt lätt att ta till oavsett var man befinner sig. Häng med när du känner att det passar. Vi kommer att flagga lite innan på våra bloggar.

 3. Härligt att få lite råd från någon som ser objektivt och kan ge feedback på vad som kan göras annorlunda.
  Hade jag bott i stockholm hade jag gärna hakat på, men det är ju lite tidsödande att åka till stockholm hela tiden… Jag behöver verkligen lite pepp nu när jag ska försöka löpträna och får helt enkelt försöka få till mina pass själv här i uppsala :)

 4. Elin jag förstår att det kanske inte är aktuellt att åka till Stockholm var och varannan dag, men du kanske skulle kunna hänga på ett enstaka tillfälle. Det vore skog! Jag har hört finns det en heldel som springer tillsammans i Uppsala. Kanske kan du hitta en Uppsala-grupp som du sedan kan få lite feedback från.

  1. Jag ska kika runt om det finns några löprgrupper häromkring :)
   Tills dess skyndar jag långsamt, vill inte provocera fram skador när min kropp aldrig fått sysslat med löpning. Men 5km är målet i höst i alla fall!

   1. Bra tänkt Elin! Hoppas att du hittar en trevlig grupp. Viktigt är att kunna få ta det i sitt eget tempo. Inga skador tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.