Jag är den mest otekniska personen som går i ett par Nikeskor OM det är så att jag inte behöver engagera mig i tekniken. Ja, då struntar jag gärna i allt som har med teknik att göra. Jag har länge tänkt att jag ska komma igång med mitt Nike plusband som jag snart haft i ett år. Men det har liksom aldrig blivit av då jag har kunnat springa bra ändå.

Men nu måste jag erkänna att redan efter första rundan med bandet nu ikväll har jag ändrat inställning. Jag tycker att det var riktigt roligt att kunna få löprundan presenterad på datorn. Min känsla stämde inte alls överens med vad jag fick fram på ”papper”. Jag tyckte själv innan jag såg passet på datorn, att det kändes som en halvdan runda. Mer dålig än bra. Men på papper så här i efterhand såg rundan lite bättre ut än jag kunnat ana

Nikes SportBand har designats för att användas ihop med Nike+. Träningsklockan kan med andra ord hålla koll på löparrundan och löparens hastighet, avstånd, tider och kaloriförbränning . Detta med hjälp av sensor och mottagare som känner av fotens kontaktid samt acceleration mot underlaget.

Klockan är lätt, smidig och sitter behagligt på handleden.

Man samlar sedan sina löparpass på Nikes community när man synkar bandet med datorn. Där kan man sedan analysera resultat i efterhand. http://www.nikeplus.com

Tidigare versioner av Nike+ begränsades till användare med Apples mediaspelare Ipod nano, men tackvare det här sportbandet som jag har kan alla ta del av Nike+, till ett överkomligt pris.

Det kommer bli mer Nikes SportBand på mina rundor framöver.

Här är en skärmdump från dagens pass.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.