Årets Nike Blast var verkligen helt fantastsikt bra och jag är inte klar med det än. Jag är inne på min sista recension för lördagen, mina andra kan du hitta HÄR. En klass som jag ville boka men den var full efter bara någon dag när anmälan för eventet släpptes. Jag lyckades dock få en biljett till sist, vilket jag är mäkta glad för. Tänk om jag hade missat den här klassen!

Jag talar om Me, Myself & I… en hip hop klass för Ambra Succi

Klassbeskrivningen löd enligt följande: Våga vara dig själv, mer hip hop än så här blir det inte. Rytmik och musikalitet kännetecknar Ambra.

Ambra Succi är en fantastisk dansare och koreograf som driver företaget Diambra AB. Ambra var tidigare medlem i dansgruppen Bounce. Hon har ett imponerande cv, vill du läsa mer om Ambra och var du kan hitta henne klickar du in HÄR.

Precis direkt efter klassen när jag var full av härliga endorfiner, var jag bara tvungen att posta ett blogg inlägg med rubriken; Jag känner mig tagen och väldigt nöjd…

och fortsättningsvis, Är kär på nytt. Det var en svår klass men förlösande bra. Efter klassen kände jag en lättnad och harmoni som om jag varit på en yogaklass. Hon hade verkligen fångat upp en känsla i koreografin kontra musiken. Hennes inställning och ödmjukhet gör att även jag som ”icke” dansare faktiskt vågar.

Några lämnade tyvärr salen under klassens gång, kanske insåg de att det inte var något för dem eller för att det var svårt. Jag tyckte också att det var svårt men utvecklande och väldigt mycket rörelseglädje. Både huvud och muskler fick jobba.

Med sig på scenen hade Ambra sin dansare Joanna (Lena heter hon så?) Lena har i mina ögon koll på allt och alla när det kommer till dans.

Ambra var förövrigt med och dansade under showerna på The Blast och gjorde helt makalösa uppträdanden. Jag tror att hon tillsammans Lotta Furebäck koreograferat delar av showen. Lotta är en svensk dansare, koreograf och regissör.

Hon har även dansat bakom många stora artister, dansat i gruppen BouncE och Joe Laberoshower. Idag är hon en av branschens mest ansedda koreografer. På TV har man kunnat se Lotta i Fame Factory och Floor Filler.

Det är enormt vilken fantastisk konst man kan skapa med den mänskliga kroppen.

Privat bild tagen direkt efter klassen.

Ett svar på ”The Nike Blast”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.