Nu har även jag testat Swimrun –
vilket visade sig vara riktigt kul, och jobbigt för den delen.

Stressade i väg från jobbet i torsdags. Kände av något skumt i halsen. Stannade till på Urban Deli i Sickla, köpte en stark ingefärashot och rullade vidare mot Hellasgården, där jag skulle testa swimrun och swimrundräkt – för första gången. Fick sällskap av Helena, som också gjorde sin swimrunpremiär, gravid dessutom.

Trispot var på plats och hade våtdräktsprovning –  fick möjlighet att testa swimrundräkt, närmare bestämt en Zone3 Evolution, som satt bra när jag väl fick den över rumpan. Fick sällskap av Helena hela vägen under första varvet. ”Team Zone3 Evolution”, vi körde inte uttalat i team, men det var trevligt med sällskap och vi råkade ha matchande dräkter.

De kändes verkligen som att Hellas Swimrun var ett bra första swimrunpass för en som precis upptäckt swimrun – så som för proffsen. Alla var sjuk snabba! Det blev ensamt där bak i fältet, men vad gör väl det – när man kan njuta av naturen. Fick lite värdefulla tips innan loppet, men har massor kvar att lära.

Lärdomar från torsdagens pass.

  • Stäng dräkten mellan löpning och simning – blir onödigt mycket vatten i dräkten.
  • Dolme – eller något som gör att benen flyter bättre, allra helst eftersom jag är en svag simmare och ännu sämre med skor. Fungerade betydligt bättre att simma med skor när jag hade min våtdräkt, som gav benen bättre flyt.
  • Snabbstörning på skorna– för att slippa stanna och knyta skorna efter simningen.

Hellas Swimrun körs på torsdagar kl 19, med start kl 19.30. Loppet går på en tvåvarvsbana, på totalt 6 km löpning och 2 km simning. Numrerad badmössa delas ut i starten och utrustning är valfritt, och man behöver inte köra i team.

2 svar på ”SWIMRUN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.