Tycker att det är extremt härligt med hundsällskap under lugna löppass. Hundar är precis som oss gjorda för att röra på sig och oftast väldigt positiva till rörelse om de inte har ont någonstans eller dålig kondition. De flesta hundar kan följa med på en joggingrunda. Självklart får löprundan anpassas till hundens ålder, storlek, ras och kondition.

Nu när vi var i Åre nu under några dagar fick jag och Viktor låna med oss Saras trevliga jaktsocker, Hazel som är nätt och lätt i kroppen. Hon hade absolut inga problem med att springa tillsammans med oss under ett extremt lugnt varv runt Åresjön i den decimeterdjupa snön. Vet att Sara och Hazel ofta springer, åker skidor och gör annat skoj tillsammans, så hennes inställning var det definitivt inget fel på eller förmåga att anpassa sig till oss. Det var snarare vi som hade problem men några kilon mer att bära i det föret som bjöds.

Allt som krävs för löpning tillsammans med din egen eller lånad hund är förstås en springsugen hund, sele eller halsband och ett koppel som med fördel kan fästas i ett bälte runt midjan för att kunna ha armarna fira. Selen är det mest skonsamma alternativet om hunden drar i kopplet.

löpning med hund

2 svar på ”Löpning med hund”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.