Så som min träningsplanering ser ut just nu står det 120 minuter cykling på schemat på de söndagar som jag är hemma. Kände tidigt in i passet idag att dagsformen var något annat än förra söndagen. Kände mig trött idag i förhållande till förra söndagen.

Rent fysiskt så fixar jag det, men det blir lite mer pannben en dag då kroppen inte är på topp. Det händer liksom inte så mycket under de här två timmarna mer än att dra runt tramporna. Mental träning samtidigt som benen får gneta på. Jag klagar inte. Jag vill bli en starkare cyklist och då får man jobba. Karin som är en riktigt stark triathlon-cyklist har pass inomhus som ligger på fyra timmar. Det kallar jag pannben i kombination med bra fysik.

cykling_wattbikeFoto: av livskamrat och coach, på en Wattbike på Inmo.

 

5 svar på ”PANNBEN”

 1. Hur tänker du kring kadens och ansträngningsnivå under ett sådant långpass? Är det lätt träning och heller inget fokus på att hålla en viss kadens, eller? Jag frågar av ren nyfikenhet då jag funderar på inköp av trainer för att kunna starta upp cykelsäsongen tidigare. Jag bor i Östersund och är frusen av mig, så någon vintercykling är det tyvärr inte tal om för min del. Tänkte sätta upp racern i TV-rummet. //Sara

  1. Hej Sara,
   Jag förstår, jag är inte heller någon vintercyklist.
   På pass från 2 timmar och uppåt försöker jag hålla jämt tempo under hela passet och inte för ansträngande. Tänker att jag ska kunna prata utan ansträngning under hela passet. Hoppas att det är till någon hjälp.

   Lycka till med trainerträningen!
   //Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.