Jag överväger att eventuellt blotta mig här på bloggen genom att visa ett filmklipp på när jag simmar. Alltså förstår ni hur svårt det är!? Är det ens intressant att se en dålig simmare? Kanske kan det roa någon. Att se hur man inte ska göra? Coach VL HÄLSA har filmat under ett pass för att jag ska få en bättre förståelse. Å herregud säger jag bara! Det är otroligt nyttigt att bli filmad. Sällan ser det ut som man själv upplever det. Lovar ni att inte skratta om jag lägger upp det? Ni får gärna kommentera och ge mig feedback. Okejdå ni kan även få skratta. Det skulle vara orättvist annars, för själv höll jag på att ramla ner från bassängkanten av skratt när jag såg mig själv.

Jag måste hela tiden påminna mig själv om att för tre veckor och tre pass sedan var jag helt grön och tog mig knappt framåt med frisim. Jag har en tendens att vara ganska hård mot mig själv. Tycker att jag ska kunna det här efter ett pass eller helst redan innan jag testat det.

Efter tre gånger på crawlkurs kan jag transportera kroppen i hyfsad rätt riktning. Men det är svårt och jag har ingen vidare teknik. Jag tycker dock att den här PT-timmen gav mer än tre tillfällen på crawlkurs i grupp. Jag kom fram till simhallen innan Viktor och skrev ett sms till honom att jag värmer upp i bubbelpoolen. Med stora HAHA som jag fick till svar trodde han kanske att jag skojade. Men faktum är att det bästa med att gå crawlkurs är just bubbelpoolen. Noterar även att jag måste skaffa en egen badmössa. Svart eller rosa får det nog bli.

Crawlkurs

 

10 svar på ”Vill ni se en nybörjare i vattnet?”

  1. Haha jo enligt Viktor är det inte så bra och han tycker att det är viktigt att jag påpekar att jag inte simmat så många gånger. :) Härligt med en coach som är ärlig och berättar vad jag behöver göra. Just nu behöver jag träna på allt.

 1. Åh, ATT du tar dig fram gör mig imponerad! Tittar gärna men är mest nyfiken på tillhörande tekniktips så man slipper ”nästan-drunkna” nästa gång man försöker ;)

 2. Jag vill se! Du är säkert grym! Själv är jag värdelös. 4×45 min crawlkurs avklarad och jag känner mig som en looser :-) Alla säger att det lossnar, men när?!?! KRAM!

  1. Haha grym är verkligen att ta i. Visst varierar känslorna. Jag skrattade mest igår. Vissa dagar känns det hopplöst. Jag hoppas att det lossnar snart. Massor med lycka till!

 3. Går också crawlkurs i grupp just nu, 3 lektioner avklarade. Svårt men rolig! Har ni simmat med handpaddlar (eller vad det heter… :)), det hjälpte mig med känslan för greppet i vattnet. Men det är en lång väg kvar tills man kan kalla sig simmare!

  1. Härligt! Hur långa lektioner kör ni? Får ni några hemläxor?
   Jag har inte simmat något med handpaddlar men tänkte att jag ska testa. det för just nu lägger jag ner handen i vattnet. Tack för bra tips och lycka till!

 4. Haha, jag är likadan – jag vill helst kunna saker innan jag ens har börjat, och efter några gånger vill jag vara proffs….

  Och det lossnar faktiskt, fast för mig tog det ganska lång tid…..

  1. Skönt att höra att det finns fler. ;) OCH att det lossnar. Jag ska inte ge mig. Kämpar vidare. Vad är ditt mål med simningen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.