Under nyårsveckan lånade jag och Viktor skidor från K2.

Jag körde på K2 Stryker Rox som generellt kändes som en stabil och lättåkt skida. Dock passade det inte Åreföret de första dagarna. Åre är ofta uppkört har mycket vallar som man ska ta sig igenom. Då passar det bättre med en offpistskida. Min systers sambo som kör snowboard tog sig fram genom vallarna utan problem medan vi som hade rena pistskidor fick kämpa mer. Inget fel med att kämpa. Men mer glädje om man har anpassad utrustning. De sista dagarna när snön satt sig och det var betydligt hårdare underlag i backen fungerade skidorna precis som de skulle.

Viktor hade ett intressant skidsnack under Åre-veckan med en person som verkligen kan det här med skidor. Tipset vi fick om man åker mycket skidor i Åre är att välja en skida som är mer åt offpist än renodlad pist. Viktor testade Völkl Mantra som verkade vara en grym ”Åre-skida”. Självklart är det individuellt vad man gillar och hur man helst tar sig fram. Skulle också vilja testa Mantran eller någon likvärdig skida inom kort. Förhoppningsvis har K2 något att erbjuda redan till helgen när det är dags för Blogger ski camp i Ramundberget.

K2 ligger annars i framkant när det gäller utvecklingen av pistskidor med rocker. Traditionellt spann under foten i kombination med tiprocker gör att skidorna går mycket snabbt in i sväng. Viktor körde på K2 Bolt. Inom kort kan du läsa mer om både K2 Bolt och Völkl Mantra på Viktors blogg.

Vilken är din favorit skida i pisten eller utanför?

K2 Skidor

 

2 svar på ”K2 Stryker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.