Snabb spenatsoppa (2 portioner)

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlökar
  • 3 tsk kokosfett
  • 3 msk maizena
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk grönsaksbuljong (utan jäst och socker)
  • 1 burk kokosmjölk (4 dl) + 2 dl vatten
  • Salt och peppar efter behov
  • 1 stor påse färsk ekologisk spenat (250 g)
  1. Hacka löken fint och pressa vitlöken.
  2. Smält kokosfettet och stek löken mjuk.
  3. Häll i maizenan och rör ut den i fettet.
  4. Häll därefter på kokosmjölken och vattnet, och koka upp så att soppan reder sig.
  5. Vispa i soppan till den kokat upp, fortsätt vispa någon minut till.
  6. I med kryddorna och buljongen. Låt därefter koka fem minuter.
  7. Skölj den färska spenaten och häll i soppan. Peta ner den och låt soppan koka några  minuter.
  8. Mixa soppan med en stavmixer och låt koka en kort stund.

Servera med kokt ägg!

Spenatsoppa och ägg
Min spenatsoppa med ägg.

 

6 tankar kring ”Mjölkfri spenatsoppa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.