Snabb spenatsoppa (2 portioner)
- 1 gul lök
- 1-2 vitlökar
- 3 tsk kokosfett
- 3 msk maizena
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk ingefära
- 1 msk grönsaksbuljong (utan jäst och socker)
- 1 burk kokosmjölk (4 dl) + 2 dl vatten
- Salt och peppar efter behov
- 1 stor påse färsk ekologisk spenat (250 g)
- Hacka löken fint och pressa vitlöken.
- Smält kokosfettet och stek löken mjuk.
- Häll i maizenan och rör ut den i fettet.
- Häll därefter på kokosmjölken och vattnet, och koka upp så att soppan reder sig.
- Vispa i soppan till den kokat upp, fortsätt vispa någon minut till.
- I med kryddorna och buljongen. Låt därefter koka fem minuter.
- Skölj den färska spenaten och häll i soppan. Peta ner den och låt soppan koka några minuter.
- Mixa soppan med en stavmixer och låt koka en kort stund.
Servera med kokt ägg!
Fastnade för bilden, spenatsoppa hade jag nästan glömt bort. Tack för tipset!
Ja den ät lätta att glömma. Och grymt underskattad.
Hur gör man? Ser väldigt gott ut!
Enkelt och en riktig lågprislunch- eller middag. Lägger ut recept senare.
Tank för länk! ♥
Värd. ❤️