Igår hade vi lunchbesök på mitt jobb utav Lisa och Charlotte grundarna av löpargruppen Runday.

Kul att höra dem berätta om deras bakgrunder men också få inspirerande tips. Även om jag älskar att springa och gör det några gånger i veckan så har jag en heldel att lära och tänka på. Det finns med andra ord en heldel som jag skulle behöva förbättra med min teknik för min egen del.

Löpargruppen Runday startades i maj 2011 i ett syfte att sprida glädje och kunskap kring löpträning. Det känns som att tjejerna hittills har lyckats väldigt bra med det.

Imorse hade jag löpning inplanerat men valde att sova en stund längre än tänkt, så distansen fick kortas ner från 12 kilometer till 5.5.Passade även på att ta med mig några lärdomar från föreläsningen med Runday, ut på min löprunda.

En sak var; Att det jag springer idag oavsett distans lägger sig bak i min rygga. All träning ÄR verkligen värdefull. Det vet jag redan. Men ibland ställer jag höga krav på att min träning ska ligga högt på mängdkontot. Vad hände med kvalitén?! Kvalitén är något som har blivit mer och mer viktig med åren. Kan tycka att det är lite synd att jag inte alltid tänkt så.

Idag valde jag att fokusera på min teknik. Tänkte exempelvis extra på var jag satte i mina fötter men också att få fram min höft. Det räckte bra att ha det att tänka på. Det får liksom inte bli förmycket åt gången. De cirka fem kilometer som jag sprang blev jobbigare än vanligt, vilket kanske också säger en del om min teknik.

Det som var extremt positivt med dagens runda var att den smärta jag normalt alltid känner av mer eller mindre i baksida lår, var näst intill obefintlig. Jag ska verkligen fortsätta att träna mer på mina svaga punkter, styrka, mer teknik och stretcha bra för att orka hålla en bra teknik och kanske snart vara helt smärtfri med hjälp av bra träning och behandling.

Jag la även in lite fartlek i passet för att se om jag kunde öka och samtidigt hålla tekniken. Det gick bra men krävde en heldel av mig. Det blev inga 12 kilometer men ett extremt givande pass i regnet.

En annan notis. Jag passar verkligen inte i keeps och springer helst inte med det. Men för att spara lite tid med håret idag fick det bli en huvudbonad iform av just keeps. Det fick även bli en skön stretch av framförallt vader och höftböjare innan jag nu sprang iväg till bussen där jag nu passar på att blogga.

Ha en fin dag!

20120609-125712.jpg

20120609-125734.jpg

20120609-125829.jpg

20120609-125902.jpg

20120609-125922.jpg

5 svar på ”Runday”

    1. Tack! En gammalfavorit som var mer eller mindre bortglömt långt ner i en låda. Kul när gammal nästan känns nytt. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.