Nu är vi inne på dag 2 här på The Nike Blast!

Jag hade en helt fantastiskt bra dag på på The Nike Blast igår. Dels för att jag har träffat massor med härliga människor som inspirerar mig. Kul att få träffa instruktörer från bland annat min hemstad Sundsvall. Självklart även från andar städer. Det här är helgen då alla gruppträningsinstruktörer får möjlighet att ses för att skratta, träna, svettas, kramas och uppleva fina träningsminnen tillsammans. Det är fantastiskt trevligt att mingla och träffa människor!

Presentatörerna har hittills varit magiskt bra. Lina Andersson som har arrangerat det här eventet även i år har lyckats göra det igen! Mer mäktigt än tidigare. I år kan jag tänka mig att det var en extra utmaning med tanke på flytten från Frescatihallen till Globen. Det här är ett enormt snyggt event och många av deltagarna har varit här i massor med år och ställer höga krav. Lina är rutinerad och en av Sveriges bästa chefer i sammanhanget vilket har lett till att hon lyckas få ihop en grym arbetsstyrka under de här dagarna. Tillsammans hjälper de henne att förverkliga deltagarnas förväntningar år ut och år in. De jobbar stenhårt med att deltagarna ska få det som de vill ha.

Jag tror att det är totalt 76 presentatörer här nu under eventet (om jag minns rätt). Nike eventet som fram till förra året hade namnet The Nike Convention döptes om till The Nike Blast och kör nu sitt 18 år. Jag hoppas verkligen att jag har möjlighet att delta då det är tjugoårsjubileum.

Tycker man om att träna då är det här eventet en upplevelse som alla borde ha varit på någon gång i sitt liv. Som många säger att det är lite nördigt mycket träning. Men varför inte lite nörderi i bland. Det hela är verkligen enormt och man får en otrolig energikick och inspiration efter att ha varit här. Som instruktör får du många fina influenser att ta med. Men även som ickeinstruktör. Inspirationen man får härifrån kan man applicera i alla sammanhang.

Förra året började man satsa på föreläsningar vilket visade sig vara en storsäljare. Även dit lyckades Lina hitta de mest inspirerande föreläsarna man kan önska just nu och då. Jag var på tre föreläsningar igår och tyckte att alla tre var fantastiskt bra på sina sätt.

Flickfotografen Bingo Rimér fick publiken att skratta till tårar, samtidigt som han visade hur han har lyckats göra karriär på sitt sätt.

JP Sears talade om stress hur vi människor reagerar på stress och vad som gör att vi reagerar på stress. Vilken stress är bra för oss, för att ta det lite kort.

Sista timmen igår var jag på en föreläsare som jobbar inom samma bransch som mig. Härliga Jens Lapidus som berättade lite om hans karriär och hur han har lyckats och vad resan har inneburit. Det är fantastiskt kul att en advokat har skrivit den typ av böcker som han har gjort, och som verkligen har blivit en framgångsrik författare. Jag kände igen mig mycket i det han sa om mycket. Just hur man har många bollar i luften och inte kan se en film på kvällarna för att man tycker jobb och träning är allt här i livet.

Nu ÄR träning ett av mina största intressen här i livet och det får mig att må väldigt bra. Men i bland kan man behöva ta sig en paus även från det. Det betyder inte en lång paus. Det kan vara korta mentala pauser. Som Jens nämnde. Man kanske inte behöver ligga i soffan hela kvällarna, men att koppla av och pausa är viktigt. Att ta de där pauserna som får en att koppla av på riktigt.

Jag vet att mitt kall här i livet är att få vara ute mycket.Så har det varit hela mitt liv. Min pappa nämnde på vårt bröllop i sitt tal till oss. Hur jag älskade att vara ute i skogen och ”springa” även som barn och att han var glad att jag nu träffat en man av samma ”skrot och korn” som jag kunde göra det tillsammans med. MIn pappa är jägare och jag har varit ute i skogen tillsammans med honom många många gånger. Annars har det varit skidåkning för hela slanten.Samtidigt som jag har tillbringat hela sommarlov i stallet. Jag kunde jag cykla till stallet vid 06:00 på morgonen och komma hem sena kvällar.

Åter till The Nike Blast.

Förutom föreläsningar blev det mycket dans för min del. Tanken var att jag skulle vara med och dansa för fina och dunder sköna Åsa Eriksson som öppningspass Soulful Nudity (Jazz), men vi kom från presseventet efter att klassen hade börjt så jag fick nöja mig med att vara publik under halva klassen. Åsa är en magisk instruktör som verkligen kan fånga deltagarna och ta med dem på en resa in i dansens värld.

Dance UP- Street, Jazz med Marvin Foster Jr. Beskrivs som en rolig och unik dansupplevelse som ger en plattform för deltagare att lära sig innovativ koreografi och samtidigt integrera stil, känsla, energi och själva framförandet.

SUPERHERO HIP HOP- för Gus Bembery som jag skrev om igår.

FLIP MODE för Edin Jusuframic. Den beskriva som dansklassen där det handlar om att ge allt! En kombination av flera dansstilar där hårda, snabba och fysiska rörelser, möter mjuka för att skapa dynamik i koreografin. För att göra det ännu roligare får alla sätta sin prägel på koreografin i form av personlighet, känsla och uttryck. Det enda kravet är: Energi, energi och mer energi!

Bilder kommer. Det går för stunden lite segt härfrån pressrummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.