Inleder även andra omgångens semester med cykling i fjällmiljö. Mjukstartade med en semestervecka i Åre för att återgå till jobb och nu uppstarta igen med långhelg i Särna, cirka 4 mil från Idre Fjäll, där en av cykeldagarna spenderades.

Idre Fjäll är en lekfull plats i fjällmiljö. Under vintern kombinerade vi skidåkning med ridning i Idre. Perfekt för en som älskar skidåkning och tillbringat otaliga timmar på hästryggen som barn. Drömmig kombination! Nu när jag upptäckt cykling i fjällmiljö känns detta också som en rimlig kombination – det nyupptäckta möter det barndomstrygga.

Liftburen cykling är inte alls tokig när man får ett bra åk. Precis som på skidor vintertid. Det är underbart att topptura – hjärta och lungor får jobba plus att man som oftast, med lite tur får ett fint åk eller fler beroende på. Att ta liften direkt till åket är också skoj, plus att man får tid att snicksnacka med vännerna om åket som var eller om nästa åk.

Vi tog ett varv runt fjället som bjöd på varierande leder i form av grön, blå och röd. Flowiga skogsstigar med några fina uppförs där benen och lungorna fick jobba. Bra sätt att umgås med sina likasinnade vänner på.

Idre bjöd på bra kurvtagningsträning – vilket jag behöver träna extra på, och gärna utan att slå ihjäl mig. Det kändes snällt i Idre. Finns många fina alternativ i Idre för att få en längre sammansatt runda. Uppskattar att vi kunde cykla från downhill in på leder med mer lättcyklad, lekfull och pulshöjande terräng. Inte ett blåmärke från denna resa – men många andra fina minnen fick jag med mig från denna tjejkompishelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.