Inser nu att jag fick en väldigt bra och inspirerande uppladdning inför mitt race på Tjörn. För en vecka sedan tog jag mig till ASICS Flagship Store i Stockholm för att lyssna på grymma Lisa Nordén.

Lisa har flyttat till Stockholm efter 10år i en resväska. Hon berättar hur hon trivs med räkningar och bolån. Att få planera vilka gradiner hon ska köpa. Hon talar om hur triathlon fortfarande är en ung sport och att hon är stolt över att den är jämställd. I triathlon är detsamma prispengar som gäller oavsett kön.

Det är fascinerande att höra hur Lisa körde sin första triathlontävling på en gammal racer. Det känns extra skönt att höra, då min cykel är en riktig gammal rackare som jag införskaffade begagnad 2005 eller om det var 2006. Men den fungerar, även om jag ska erkänna att jag börjat fundera på en ny nu.

Lisa var 16 år och det var ett provapårace. Därefter återgick hon till hästarna igen. Det var först 2002 när hästen blev skadad och hon själv var 18 år som hon gick med i en cykelklubb och började träna mer strukturerat lite som hon hade gjort med hästarna innan. 2003 började hon träna tillsammans med olika träningsgrupper i Australien. Jobbade mycket med simningen.

Helt fantastiskt att hon nu 10år senare är en OS-medaljör.

Lisas tips, till dig som precis börjat med triathlon är att kontakta en klubb och se till att få bra baspass i simning, cykling och löpning. Men också få hjälp med simtekniken.

Hon berättade att hennes tränare sagt till henne att du behöver inte få till de perfekta passen nu innan OS, det viktiga är att du får till bra pass, inte fantastiska.

Hon fick frågan om motivationen kanske sett annorlunda ut efter ett OS-guld i stället för nu ett silver som det blev. Lisa menar på att det förmodligen skulle kunna vara så. Nu känner hon sig fortfarande hungrig på det där guldet. Och ett silver är verkligen inte fy skam. Lisa ser även att det kommer ett generationsskifte i världseliten Ska bli spännande att se hur den här sporten utvecklas.

När Lisa inte tränar, blir det en del tid i soffan men en bok eller brödbak. Under ett bra dygn sover Lisa åtta timmar och klämmer in två tupplurar under en dag. Kan verkligen tänka mig att det är vad som krävs om man ska vara bäst i världen.

Gillar strategin som Lisas tränare kunde ha under deras träningstävlingar. Han kunde ställa två vänsterskor i växlingsområdet och hänga den högra i trädet intill. Verkligen bra tips. Kände det själv nu i söndags att allt kan hända i ett trångt växlingsområde. Någon kan råka sparka till en sko eller så. Fiffigt att träna på det oförutsägbara.

Asics

Asics Nossa Tri

Cool triathlonsko!

Lisa Nordén

Lisa Nordén

Vanessa från Asics intervjuar Lisa Nordén.

Jonas Buud

Jonas Buud

Ombytta roller. Lisa Nordén intervjuar Jonas Buud.

Jonas Buud är Sveriges snabbaste och just nu mest meriterade ultralöpare. Han har de senaste åren haft fantastiska framgångar på ultradistanslopp.

 

Ett svar på ”Lisa Nordén – ASICS Flagship Store Stockholm”

  1. AHA!
    Hon kör 5:2 metoden!!
    Äter 5 gånger om om dagen
    Minst 2 tupplurar

    Skall försöka driva igenom den här på jobbet ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.