Total vila från träningen under gårdagen spenderades med några timmar på Fredriksborgs hotel inte långtifrån där vi bor. Vi började med lunch och förflyttade oss till mer avslappnade stolar för laktosfri glass på sommarbär och kaffe i den gassande solen. Värmdö slogs av något slags värmerekord.

Fredriksborg är helt klart värt ett besök för en matbit eller bara en skön vistelse för en middag, hotellnatt och frukost. Det fräscha och nyrenoverade hotellet ligger längst ut på Norra Värmdö, alldeles intill Oxdjupet och med utsikt Solöfjärden. Oxdjupet som förövrigt har ett känt cykelcafé.

1721 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning, med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarades mot ryssarna. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg orangeri Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö Oxdjupet

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö Oxdjupet

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö Oxdjupet

Fredriksborg Hotell & Restaurang på Värmdö Oxdjupet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.