Imåndags var jag och Viktor på en inspirationskväll/pressträff inför Göteborgsgirot – som går av stapeln den 10-12 maj i Göteborg. Girot består av ett stadslopp på 70 km, ett MTB lopp på 25 eller 37 km. Kvällen öppnades med en presentation om arrangemanget utav Fredrik Lundgren som är projektledare för tävlingen.

Tävlingen arrangeras av Göteborgs Atlet & Idrottssällskap och GT i samarbete med Svenska Cykelförbundet. Målsättningen är att bidra till en bättre folkhälsa genom att främja cykling som motionsform. Ambitionen är att det ska bli ett återkommande lopp och på sikt bli världens största cykeltävling.

Mattias Reck

Mattias Reck som är förbundskaptenen för Svenska cykellandslaget är den som står för bansträckningen under stadsloppet. Mattias har en härlig energi och kom med inspirerande tankar och tips om träning med cykelbetoning.

Jonas Colting

En annan träningsprofil som var på plats igår var Jonas Colting. Jonas och Jojje Borssén släpper snart boken ”Triathlon för dig”. Ska bli kul att läsa.

För er som är intresserad av att cykla loppet, kommer inom kort att kunna tävla om en plats här på bloggen. Själv ska jag på bröllop och missar detta i år. Låter som att det kommer bli en kanonhelg i Göteborg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.