När jag läser Emmas blogg Livmordet blir jag berörd. Hon verkar vara en fantastisk människa på många sätt. Precis som jag älskar hon att bo nära havet och att träna. Jag skäms nu när jag gnäller över att jag är helt utslagen av en elak bacill när den elakaste utav dem alla har hoppat på henne. 2010 fick hon diagnosen livmoderhalscancer och genomgick operation, strålning och cellgiftsbehandling. Ett år senare fick hon besked om återfall med spridda tumörer i buken.

I vintras var Emma en av mina största inspirationskällor då jag själv hade tappat min egen motivationen till längdskidåkningen. Hon genomförde Vasaloppet och lyckades även samla in 90 000 kronor som oavkortat gick till Ung Cancer för att hjälpa unga vuxna cancerdrabbade, genom att sälja varje meter för en krona styck. Med Emma i tankarna och dåligt med träning lyckades jag själv med lite pannben tur och tur med snabba spår att förbättra min tid på TjejVasan.

En annan stor inspiratör som jag är väldigt tacksam över att ha fått lyssna till är Anders Olsson. Hans bok står givetvis här hemma i hyllan. Vill du också ha hans bok i din bokhylla? Gå in och tävla om den HÄR. Inspiration utlovas.

Men innan ni går in och tävlar om boken. Skriv in TRÄNING i era kalendrar, STORT över hela dagen den 25 November. Mer information kommer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.