Medan mina kompanjoner  åker till Sälen för att cykla cykelvasan har jag bestämt mig för att prova på ett litet triathlon här på hemmaplan. Saltarö Ultimate, något som Viktor har varit anmäld till sedan länge för att få ett bra träningspass mellan Arvika- och Tjörn Triathlon men också för att det är skoj när det händer på hemmaplan. När Lisa Nordén tog hem silvermedaljen nu på OS tänkte jag att nu måste jag testa det här innan vintern kommer. Jag har dock alltid sagt att jag inte tänker anmäla mig till någon sörre tävling sålänge jag behöver simma bröstsim. Imorgon går startskottet här på Saltarö. Jag hoppas att det blir kul. För att ha kul är det jag önskar mig med det här racet. Men också att jag inte ska stressa upp mig under simningen.

Jag har sett hur de andra triathleterna brukar lägga upp deras utrustning på bloggen inför tävling. Jag kan inte vara sämre och har nu gjort samma sak.

Ser det ut som om jag har glömt något?

Jag kommer inte simma med våtdräkt som proffsen gör. Det blir stället ett tight linne och tighta Nike Swift Short som är gjorda i typ ett baddräktsmaterial. Känns perfekt för ändamålet. Borde ha haft ett linne i samma material.  Nu har jag inte det och det här får fungera bra.

Köpte mina första simglasögon på Intersport i farten innan Nike Run Club. Ett tips till er andra som köper ert första par. Testa dem innan. Mina är sjukt osköna. Undra om Viktor märker om jag byter våra innan start. Hans var betydligt mer bekväma och mindre. Gissar att det är en viktig detalj för den rutinerade.

Har även rotatrunt bland Viktors hundraelva par badmössor eller heter det simmössa? Hursom det verkar det vara något som simmare samlar på. Tyvärr är de dekorerade med klubbnamn och olika triathlonlopp. Vore dumt att se rutinerad ut när man knappt tar sig fram i vattnet. Som Lantto skrev till mig. ”Var dig själv”.

Det vore jätte kul att få lite stories om ert första triathlon eller någon närståendes första triathlon.

Jag känner mig väldigt lugn inför detta. Jag har ingen tid som jag vill klara utan bara ta mig igenom och eftersom det är en kort variant så borde det inte vara några problem om jag inte drunknar, får punka eller snubblar. Just nu sitter jag med en koppkaffe i trädgården och myser efter ett sköny träningspass. Ska kanske ut och testa cykeln för att se hur mina nya rosa styrlinda fungerar.

 

6 svar på ”Jag har bestämt mig”

  1. Ser jättebra ut! Mitt första var ju för ett år sen. Jag tyckte alla såg så rutinerade ut. Härmade uppställningen.
    Kan tipsa om utrymme att torka fossingarna på T1.

    Mitt första triathlon startade 30 minuter efter min kille rullades in för sin levertransplantation som vi fick besked om dagen innan. Jag hade ingen ordning på något, hade inte sovit inte ätit och grät och var ett vrak. Loppet var det bästa jag kunde göra då och glädjen, stödet från publik ochfunktionärer var fantastiskt. En sak i taget. Fokusera på där och då så kommer det gå kalas Åsa! Så fort jag går imål imorgon ska jag kika in här och se hur bra det gick! Ös! Kram

    1. Jätte bra tips! Det var skönt att torka bort det värsta av sanden. :)

      Tårar av att läsa om ditt fösta triathlon. Grymt bra gjort Annie! Triathlon verkar vara en sport med mycket gemenskap och kärlek. Jag fick verkligen mersmak. Nu måste jag lära mig att crawla. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.