Idag är det nästan som julafton. Vi skulle kunna kalla det lilla julafton… Jag fått ett bud iform att en grön, supersmidig och jätte fin rodd som nu ska vara mitt träningsredskap här hemma inför TjejVasan. Casall kommer nu att hjälpa mig att hinna med min träning inför TjejVasan genom att jag får testköra deras rodd ”Casall R300”

För att få ihop tiden med jobb, instruera BODYATTACK, mer jobb för olika projekt och även hinna med vänner och det sociala, samtidigt som jag gärna vill träna bra inför TjejVasan. Ja då känns det här som ett bra komplement. Jag kommer att få hjälp att sätta ihop ett rimligt träningsschema där pass på rodden kommer att ingå. Grymt!, speciellt nu när det inte finns snö och då jag inte hinner med så många rullskidspass. Det här betyder att jag skulle kunna köra tidiga mornar och senare på kvällen utan att det ska ta emot allt förmycket. Eftersom vi numera har en liten bussresa hem så blir det lätt att jag tränar det jag vill och sedan åker jag hem när jag är klar med det ”roliga” Det här lilla extra som jag kanske skulle behöva blir lätt bortglömt. Jag kommer med både den ena och den andra undanflykten som att det är väldigt mörkt här ute så allt för sena kvällar med löppass lockar inte på samma sätt som när vi bodde inne i Sjöstaden, där det var mer upplyst. Jag skulle inte vilja påstå att jag tränar lite men jag kanske borde träna mer inriktat nu när jag bestämt mig för att köra skidlopp i vinter.

Casall har alltså lanserat just den här rodden för att den ska passa i hemmet. För tillfället skulle inte vi ha möjlighet att ha en större maskin här hemma. Den här rodden ser bra ut och tar inte speciellt mycket plats och får man besök så är den lätt att vika ihop och ställa undan i garderoben eller på något annat passande ställe.

Casall R300 är som sagt en roddmaskin för hemmabruk, med magnetiskt motstånd och användarvänlig display som visar antal drag, tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning och puls. De 12 träningsprogrammen och 16 olika motståndsnivåerna gör träningen varierad – för hela familjen. Maskinen finns nu i i tre färger; vit, svart, och grön. Den är hopfällbar och försedd med transporthjul för enklare förvaring. Jag får inte glömma det bästa med just den här roddmaskinen. Skön ”sadel” Det som jag annars tycker är jobbigt, att sitta på de där hårda grejerna.

Som träningsform är rodd effektiv träning för hela kroppen. Den engagerar armar, bröst, rygg, mage, rumpa, lår och vader samtidigt som man tränar både kondition och styrka.

Det här blir ett bra komplement som dessutom kommer att finnas lättillgängligt. Samtidigt som jag ror kommer jag att kunna ha möjlighet att kolla på min BODYATTACK-skiva, lyssna på den musik jag vill och sedan bara kliva in i duschen. Jag har egentligen aldrig varit speciellt imponerad av hemmaträning då jag älskar gruppträning av alla dess olika slag. Men nu känner jag mig taggad. Dessutom får jag så mycket social tid och en hel del träning tillsammans med andra. Jag faktiskt ser fram emot att få min egen träningstid precis då när det passar mig och just det att jag inte behöver anpassa mig till någon annan. Det är det som även gör att jag tycker om löpningen. Det är ett sätt att samla tankar och idéer.

Givetvis kommer ni att få följa mig, rodden och min träning här på bloggen.

Tack Casall för att ni gör det möjligt!

20111011-221548.jpg

20111011-221826.jpg

20111011-221858.jpg

20111011-221921.jpg

3 svar på ”Casall R300”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.