Idag bjöd kläd- och träningsredskapsföretaget Casall in mig och många andra som är intresserade av branschen till Nobis hotel för att berätta om träningsredskapens evolution och nästa stora trend. I 30 år har Casall utvecklat deras träningsredskap för att vi ska kunna träna hemma som ett komplement till övrig träning.

Någon gång under senare 90-tal fram till 2001 var just Casalls kläder väldigt populära på de gym som jag tränade på då. Det var Casall från topp till tå som gällde då. Jag minns speciellt deras jazz-pants. Gud så snygg man var! Efter det har Nike varit trogen i min träningsgarderob. BH-topparna från Casall hängde dock med några år till efter det, fram till för några år sedan då Nike började med olika varianter i fantastiska färger. Då blev jag totalt förälskad i dem. På dagens event fick vi med oss träningskläder i form av linne, tights och sport-topp. Det ska bli jätte kul att se om toppen är den samma. För vad jag minns tyckte jag väldigt mycket om mina Casall-toppar.

Under dagens event var roddmaskinen R300 Rower i fokus. Det är en roddmaskin för hemmabruk som Casall tagit fram. Roddmaskinen har en display där man kan se tiden, hastigheten, distansen, kaloriförbrukning och antal drag man gör. Förutom det tror jag att det finns förprogrammerade träningsprogram.

Själv så var jag tvungen att smita ganska tidigt eftersom jobbet hägrade. De som stannade kvar fick möjlighet att ro tillsammans med Jari Keytola som arbetar som personligtränare. Jag testade roddmaskinen en kort stund och den var faktiskt väldigt skön och behaglig att sitta på. Jag som avskyr att ro då jag får en fantastisk kramp ”rumpmuskeln” av sitta på det där viset. Som jag förstår det är roddmaskinen väldigt enkel att vika ihop och ställa undan om man behöver platsen. Vilket är fantastiskt! Vet inte vad den kostar men det måste jag ta redan på. Kanske årets julklapp?

Den limegröna skulle absolut vara någonting för vårt blivande hemmagym. Men givetvis måste den godkännas av mannen som arbetar som PT. Annars blir det helt klart en limegrön om det inte kommer andra härliga färger innan vi är klara.

20110921-194027.jpg

20110921-194143.jpg

20110921-195519.jpg

20110921-195549.jpg

20110921-195613.jpg

20110921-220732.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.