I går blev vi inbjudna till en fantastiskt trevlig sponsormiddag med tillsammans med ett skönt Holisticgäng!

Självaste Bertil Wosk grundare till Holistic var på plats och inspirerade med sina kunskaper. Bertil besitter nämligen väldiga kunskaper inom blandannat kost och hälsa och har en förmåga att förmedla dem väldigt väl. Vilket kanske inte är speciellt konstigt då han föreläser inom området hälsa, miljö och alternativ medicin.

Bertil har arbetat med hälsa åtminstone sedan 1990 då han grundade företaget HELHETSHÄLSA med målet att utveckla en holistisk syn på hälsa och redan där började han ta fram kosttillskott.

2001 lämnade Bertil HELHETSHÄLSA och startade företaget Holistic . Som jag tycker har ett synsätt på kost och hälsa som jag personligen kan stå för.

Bertil är från början gymnasielärare i matte och fysik och har studerat biokemi och filosofi på universitetet. Han har arbetat som naturmedicinsk terapeut med näringsterapi som specialitet i många år och är medlem i NMTF (Näringsmedicinska Terapeutförbundet). Han har ett stort intresse för världs- och livsåskådningsfrågor och menar att man inte kan isolera en individ och hennes hälsa utan måste sätta den i samband med hela jorden och mänskligheten.

Där fick ni lite bakgrund till Holistic och vem Bertil är. Men Holisticgänget bestod inte bara utav mig och Bertil. Även om jag lätt skulle kunna tänka mig att få ta del utav hans kunskaper under en helkväll.

Självaste, bästa Christer var givetvis på plats som en guldlänk mellan oss alla. En otroligt öppensinnad och humoristisk person som dessutom utmanade mig och Soffan i poledance.

Usama Aziz, svensk mästare i brottning och är även en stor profil inom MMA som även bjöd på en väldigt uppskattad klass tillsammans med Musse Hasselvall på The Nike Blast förra året eller The Nike Convention som det hette då. Deras egna koncept Ruffie Training som är uppbyggt på kampsportsrelaterade parövningar vilket i sin tur ger funktionell styrka. Jag måste säga att Usama har en fantastiskt personlighet och karisma, inte nog med det ska han visst vara grym på att tillaga gröt och har ett eget specialrecept, som jag måste testa få tag på och testa.

Musse Hasselvall var också på plats och bjöd oss på ett gäng sköna historier, han demonstrerade även för oss hur en galoppryttares position på sadeln ser ut. Musse har nämligen ”sadlatom” och är nu mera inte bara en fighter och svensk mästare i jujutsu, utan även en utomordentlig ryttare och Cool kille!

Babak Morteza var en annan trevlig kille som jag fick träffa i går. Inte nog med att han är trevlig. Det är han som har infört MMA till Sverige och den första upplagan av MMAgalan Superior Challenge. Jag läste i en artikel att han och hans team ville samla de bästa europeiska utövarna till samma ring, lyfta fram de svenska talangerna och ge sporten ett positivt ansikte utåt. Det blev tydligen en succé och jag måste snart gå och se min första MMA-match för att kunna säga vad jag själv tänker och tycker om sporten. Det som imponerar på mig mest är att de verkar träna så otroligt hårt.

Med sig hade Babak MMA-tävlande Matti Mäkelä och Omar Bouiche som tydligen är Skandinaviens mest kända MMA-proffs och en uppskattad seminariehållare runt om i Europa. Tydligen ska jag och Soffan på ett Thaiboxnings pass på hans Pancrasegym. En nybörjargrupp får vi hoppas på.

Fantastiskt glada Johan “Plexus” Oldenmark var också med. Han har en bakgrund som kroppsbyggare och gladiator som kanske många kännertill honom som. Glad och lekfull sprider han glädje och energi. Thanks!

Självklart hade jag sällskap av Viktor min personligatränare och massör och världens bästa Soffan.

Inte minst var Mikael Spreitz också med vid middagsbordet, även han en kampsportare som du kan se i både Stieg Larssons Millennium-trilogi och Åsa-Nisse. Otroligt mycket trevligare och intlegentare än i milleniumfilmen. Verkar vara en kille som bjuder på sig själv och har humor. Kanske är det just pågrund av att Mikael har testat poledance som Christer också tänker att det kan vara något att utmana mig och Soffan i.

Tänk vad lite man vet om alla olika sporter, inte visste jag att MMA-killar kunde vara så roliga och ödmjuka., har mest sett dem som ”arga” killar som slås. Förutfattade meningar helt klart. Jag ska se till att gå på en match och se vad det faktiskt handlar om. Jag förstår att de slås och att jag säkert kommer att kunna bli lite chockad, då jag själv som mest boxats med platskäppar i skidbacken. Men som Musse beskrev det så är det mycket slag och adrenalin men också en bal på slottet. En bal på slottet låter jätte trevligt!

Här demonstrerar Musse hur en galoppryttares position i sadeln ser ut.

2 svar på ”Holistic dinner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.