Kvällens middag fick bli en enkel gratäng i ungen.

Receptet är för cirka 4-6 personer

  • 400g kallrökt lax
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 12 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 påsar färsk bladspenat
  • smör salt och peppar
  1. Ugnen ska vara på 200 grader.
  2. Smörj en ungsform
  3. Skiva upp laxen i bitar
  4. Skölj spenaten och låt den rinna av på hushållspapper
  5. Vispa ihop ägg, ost och grädde
  6. Fördela laxen och bladspenat i formen och slå över äggsmeten
  7. Krydda eventuellt med salt och svartpeppar
  8. Grädda i 30-40 minuter till gratängen stelnat och fått en fin färg

Servera tillsammans med en god sallad.

Enkel middag

Enkel middag

Enkel middag

Enkel middag

 

12 svar på “Enkel middag”

  1. Tolv ägg? Låter ju galet mycket eller är det felskrivning? :)
    Låter hursom riktigt gott med lax och spenat.

    1. Ja det här blev en extra stor sats den här gången då vi var fyra hungriga. Det blev två lunchbitar över. Normalt när jag gör en ”pajform” till mig och Viktor brukar jag köra på 8st ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.