Kvällens middag fick bli en enkel gratäng i ungen.
Receptet är för cirka 4-6 personer
- 400g kallrökt lax
- 2 dl riven västerbottenost
- 12 ägg
- 4 dl vispgrädde
- 2 påsar färsk bladspenat
- smör salt och peppar
- Ugnen ska vara på 200 grader.
- Smörj en ungsform
- Skiva upp laxen i bitar
- Skölj spenaten och låt den rinna av på hushållspapper
- Vispa ihop ägg, ost och grädde
- Fördela laxen och bladspenat i formen och slå över äggsmeten
- Krydda eventuellt med salt och svartpeppar
- Grädda i 30-40 minuter till gratängen stelnat och fått en fin färg
Servera tillsammans med en god sallad.
Mums! Det måste jag testa. Tack för tipset Åsa & trevlig helg <3
Jätte god och busenkel. :)
Tack detsamma Anna. Kram
Gud så gott det ser ut! Tack för tipset!
Varsågod. :) Hoppas att det ska smaka.
Tolv ägg? Låter ju galet mycket eller är det felskrivning? :)
Låter hursom riktigt gott med lax och spenat.
Ja det här blev en extra stor sats den här gången då vi var fyra hungriga. Det blev två lunchbitar över. Normalt när jag gör en ”pajform” till mig och Viktor brukar jag köra på 8st ägg.
aha :) Får pröva i veckan för lax är alltid gott!
Lax och annan fisk går alltid hem här.
Låter riktigt gott. Skall jag helt klart testa! Tack för tipset! :)
Varsågod! Just do it! :)
Det där låter helt vansinningt gott.
Jag älskar den. Bonus att den är så galet enkel att ”slänga” ihop.