Har ofta varit noga med vilka skor jag springer i. Men inte alls varit lika noga med val av cykelskor alla gånger. Väldigt märkligt egentligen då det oftast blir många fler träningstimmar på cykeln. I år har jag valt att satsa mer på mina cykelskor då planen är att också är att cykla mer.

Testade en rad olika skor innan jag kom fram till att det var S-Works Road som jag ville ha. Det är en herrmodell som jag tycker att den sitter riktigt bra på min fot, med kompletterande sula och inlägg. Specialized har olika sulor för olika höga fotvalv.

Fick lära mig att de olika sulorna som Specialized har är röda är för den som har lågt fotvalv, blå för den som har mellanhögt och gröna för den som har ett högt fotvalv. Upplever det som att jag får mycket bättre kraft i cyklingen efter skobyte och bikefit. Kändes värt att lägga lite extra för skor som inte sliter på fot och knäled mer än nödvändigt.

S-WorksS-Works_1S-Works_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.