I tisdags när vi var på Blueberry shoppade jag som ni redan vet brasiliansk grismat. Vilket är väldigt gott. Men det shoppades även lite pulver av olika slag. Jag gillar att göra smoothies även om det går i perioder. I kassen fick jag med mig blåbärs- och nyponpulver.

Blåbärspulver känns som en riktig boost om man kollar innehållet. Det innehåller; vitaminer och mineraler som kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn, B-vitamin, betakarotener, antioxidanterna flavonoider, antocyaner och rikligt med C-vitamin. E-vitamin och B6-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium.

Nyponpulver sägs vara bra för ledbesvär, tarmfickor, emfysem, öronproblem, hemmorojder, urinblåsebesvär, förstoppning, kolik, vårtrötthet, stelhet, samt problem med rygg, ben, fötter, nacke, broskbildning och har en viss antiinflammatorisk verkan.

Låter som bra grejer?

Inget slår dock den äkta varan. Men ack så praktiskt om man inte har nypon eller bär i frysen.

Nyponpulver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.